SLOVENEC V TRSTU POSILIL TURISTKO: Njena prijateljica je iz stanovanja zbežala, a ji je sledil

Kronika

Italijanski karabinjeri so aretirali 38-letnega slovenskega državljana, katerega bremeni sum kaznivega dejanja posilstva dveh 20-letnih tujih državljank. Mladenič naj bi obenem bil tudi pobegnil iz hišnega pripora.

Fotografiji sta simbolični.

Z dekletoma naj bi se spoznal v petek, ko je s prijatelji v mestem središču praznoval rojstni dan. Policisti so kasneje ugotovili, da se je na javnem mestu zadrževal, kljub temu da mu je bil odrejen hišni pripor. Dekleti sta po končanem praznovanju 38-letnika obiskali na njegovem domu, kjer je skupina še naprej konzumirala alkohol in psihoaktivne substance.

Ponoči se je ena od deklet umaknila s članom skupine, 38-letnik pa je drugo 20-letnico napadel in jo naposled prisilil v spolni odnos. Dekletu je po nasilnem dogodku uspelo zbežati iz stanovanja in poklicati prijateljico, ki se je še vedno nahajala na domu storilca. Ta se je z izgovorom umaknila iz stanovanja, 38-letnik pa ji je sledil, jo ustavil in jo začel otipavati. Dekle je nasilnežu uspelo zbežati, nato je poklicala pomoč.

Obe dekleti so naposled oskrbeli v bolnišnici Burlo Garofolo, kamor sta prišli v spremstvu karabinjerov. Ti so kmalu po dogodku uspeli identificirati napadalca in ga pospremili v koronejski zapor. O njem bo odločalo državo tožilstvo, poroča Primorski dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija