SLOVENCI TRETJI, GANLJIVO SLOVO KRANJCA: Čigav bo mali kristalni globus? (VIDEO)

Slovenija

Smučarski skakalci Anže Semenič, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc so Sloveniji danes na zadnji moštveni tekmi sezone s tretjim mestom priskakali tako želene in pričakovane stopničke. V dolini pod Poncami je še zadnjič poletel Robert Kranjec, ki ga je do 212. poleta prek 200-metrske znamke ponesla 21.200-glava množica navijačev.

Slovenska četverica, ki je že prejšnji konec tedna z zmago na letalnici v Vikersundu napovedala pohod na stopničke, je tudi danes razveselila slovenske navijače, ki so v s soncem obsijano Planico prišli navijaško razpoloženi.

Med četverico sta od Slovencev najbolj blestela najboljša dva s posamične tekme, Timi Zajc in Domen Prevc, ki pa se zaradi slabosti ni udeležil slovesne podelitve odličij. Zato pa je Peter Prevc že pred tem na zmagovalni oder povabil Roberta Kranjca.

Tiskovni predstavnik skakalcev Tomi Trbovc je sporočil, da je Domnu Prevcu postalo zelo slabo, da sicer ni "zlezel skupaj", je bil pa blizu. "Zdravniki so ugotovili sum dehidracije, a smo ga spravili k sebi. Kaže, da tudi za jutri ne bo nobenih težav," je dejal Trbovc.

Zato pa je široko nasmejan po tekmi z novinarji klepetal Zajc, ki je dejal, da je zanj današnje tretje mesto kot zmaga. "Ne preostane mi drugega, kot da se široko smejim. Leteti na domači letalnici je res nekaj posebnega. Že včeraj sem zelo dobo letel, uresničil sem rdečo črto, danes smo bili na ekipni tekmi tretji ... za mene je to kot zmaga," je dejal 18-letnik, ki sicer prvič v karieri nastopa na letalnici bratov Gorišek.

Zajc je dodal, da veliko sproščenost pripisuje tudi dejstvu, da je konec sezone tik pred vrati. "Ko veš, da moraš zdržati le še dan, dva, si res lahko sproščen. Skačeš sproščeno, skoraj kot na treningu, le da te spremlja precej več gledalcev. Res neverjetno! Še sploh, če daleč poletiš, je res enkratno!"

"Današnja ekipna tekma je bila za nas zelo uspešna, zelo smo zadovoljni. Čestitke fantom in strokovnemu štabu. Domen in Timi sta odlično letela, Anže je v prvo skočil odlično, v drugo naredil manjši 'kiks', staro napako, ko je prepozno odskočil, Peter je bil v finalu odličen, v prvi seriji malce slabši, ampak je v poskusnem skoku spet ponovil vajo s prvega trening-skoka (zahvaljujoč izkušnjam se je rešil padca, op. STA), tako da je bil nato malo negotov, a se je vse dobro izšlo," je uvodoma današnje nastope svojih varovancev ocenil Bertoncelj in dodal, da so cilj izpolnili.

Sobota je sicer minila tudi v znamenju zadnjega poleta Letečega Kranjca, ki je po 47.300 kilometrih postavil smuči za vedno v kot. V dolino pod Poncami se mu je prišel poklonit tudi nekdanji reprezentančni kolega in zdajšnji kolesarski šampion Primož Roglič, ki je Kranjcu podaril tudi rumeno majico.

Sedemintridesetletni Kranjec, ki je v drugi seriji današnje ekipne tekme svoj kapetanski trak predal Petru Prevcu, je poletel do 213,5 metra, po pristanku pa vso svojo opremo zmetal med gledalce današnjega planiškega spektakla za spomin, pred se je predal reki objemov, čestitk in spodbudnih besed družine, predstavnikov kluba, reprezentančnih kolegov in tudi navijačev.

V nedeljo je na sporedu zadnja tekma sezone 2018/19, na kateri se bo odločalo le še o dobitniku malega kristalnega globusa za točkovanje poletov. Velikega je že precej pred prihodom v Planico osvojil Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je dobil tudi novoletno turnejo in turnejo raw air, ostaja pa tudi v boju za mali kristalni globus in tekmovanje Planica 7. V boju za najboljšega letalca te zime po štirih od skupno petih tekem vodi Nemec Markus Eisenbichler, ki vodi pred Kobayashijem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija