SLOVENCI SMO POJEDLI ŠTIRI TONE SPORNEGA KEBABA: Stregli so ga tudi na teh štirih lokacijah na Primorskem (ANKETA)

Slovenija

Uprava za varno hrano je danes prejela informacijo o novem primeru salmonele v kebabu iz Poljske. Prisotnost bakterije so ugotovili v treh pošiljkah zamrznjenega goveje-puranjega kebaba skupne teže 45 kilogramov. Uprava je nedavno odkrila salmonelo in tudi ostanke zdravila v pošiljki kebaba, ki je prvotno znašala okoli 5,3 tone, od tega smo ga Slovenci že zaužili okoli štiri tone.

Kot je danes na svoji spletni strani objavila uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, je prek sistema hitrega obveščanja RASFF prejela informacijo o prisotnosti bakterije salmonella spp. v zamrznjenem kebabu. Dobavitelj Alebon izvaja umik in odpoklic zamrznjenega Albi goveje puranjega kebaba v pošiljkah 10, 15 in 20 kg poljskega proizvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo.

Sicer pa je spletna stran 24ur objavila seznam vseh 38 ponudnikov hitre prehrane v 24 krajih po državi, kjer so prodajali sporni kebab. Na Primorskem so ga prodajali sledeči ponudniki: Okrepčevalnica "Val" Zemri Asipi s.p. v Portorožu, Okrepčevalnica "Jagoda" Hazbi Ređepi s.p. v Izoli, Okrepčevalnica trend, Emin Ismaili s.p. v Ilirski Bistrici in Izzi Donner Kebab gostinske storitve Izair Džaferi s.p. v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jlz |  24 .02. 2019 ob  12: 11
Mene pa moti, da "je Uprava za javno prehrano........prek sistema hitrega obveščanja RASFF prejela informacijo o prisotnosti bakterije salmonella spp. v zamrznjenem kebabu". Zadnje obvestilo so nam poslali Hrvatje!! Še enkrat poudarjam: pri nas ne deluje nič! Vse inšpekcije kontrolirajo iz fotelja svoje pisarne - iz deklaracij na papirju!!! Ne potrebujemo zunanjega sovražnika - smo sami sebi dovolj! In to država, v kateri se imajo voditelji za strašansko pametne, razgledane, dosledne, da o državljanih ne govorim. Res smo bedni..
ManofSteel |  23 .02. 2019 ob  14: 39
Ikreno povedano, jaz sem ga jedel le poleti, ko ni časa za kuhanje. in še to enkrat na dva tedna...s časom sem ugotovil razliko v okusu in sem ga nehal jest. Zdaj ga sigurno ne bom več jedel, tako kot tudi hrane v povprečnih Izolskih restavracijah ne. Z izjemo Hotel Marine je po večini hrana v Izolskih restavracijah na takšnem nivoju. Kuharji brez osnove znanja v kuhinji. V guštu sem naročil Carbonaro...za kozlat ! Računat pa znajo vsi...naj vam jedo tisti, ki v življenju niso zaužili dobre in predvsem kvalitetne hrane. ;) Za ta denar bi to moral bit vrh okusov...pa razen čevapčičev, Pizze, kalamare, sardele ipd. ne znajo pripravit. To je naša Slovenksa kulinarika. Dajte slovenčki še zaščitit kalamare iz španije kao neka posebna jed za kvazi turiste, ki nam prihajajo na morje...lol
Komunisti, povsod so |  22 .02. 2019 ob  22: 42
-1
Če so režimski, social-komunistični mediji priznali, da smo pojedli 4 tone gnjilega mohamedanskega mesa, potem je bilo tega vsaj 40 ton in ga bo na tone tudi v prihodnje. Dober tek vsem, ki se naslajate s tem :))
Prognostik |  22 .02. 2019 ob  14: 28
21
Jaz se te kebab svinjarije ne dotaknem.