SLOVENCI PROTI SVETOVNIM PRVAKOM: Menite, da se jim bo uspelo uvrstiti v polfinale? (ANKETA)

Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v Hamburgu ob 18. uri odigrala še zadnjo tekmo drugega dela evropskega prvenstva proti Danski. Svetovni prvaki so si že zagotovili mesto v polfinalu, medtem ko Slovenci vse do konca prvega obračuna ne bodo vedeli, ali so v igri za tretje mesto v skupini.

Izbranci selektorja Uroša Zormana so v Hamburgu v drugem delu najprej izgubili proti Švedski (22:28) in Portugalski (30:33), v nedeljo pa ugnali Nizozemsko (37:34) za boljši vtis po odličnem prvem skupinskem delu. Takrat so v Berlinu po vrsti padle reprezentance Ferskih otokov, Poljske in Norveške. S tem so si že zagotovili najmanj osmo mesto na EP.

Za Slovenijo je ob idealnem razpletu v igri še tekma za peto mesto v Kölnu, kamor potujejo tri najboljše reprezentance iz skupine. Iz slovenske sta si Danska in Švedska že zagotovili boj za kolajne, medtem ko je tretje mesto še odprto.

Portugalska in Slovenija imata po štiri točke, a ima prva zaradi zmage na medsebojnem obračunu prednost. Slovenija potrebuje več točk na tekmi z Dansko kot Portugalska proti Nizozemski. V skupini 2 bo ob 20.30 še dvoboj med Švedsko in Norveško.

Reprezentanti in selektor Zorman o matematiki in kalkulacijah ne razmišljajo, Danska je namreč že sama po sebi izjemno velik test in predstavlja tekmo, ki jo vsak športnik želi igrati ne glede na matematiko.

"Vemo, da gre za eno najboljših ekip zadnjega desetletja in trenutno najboljšo na svetu. To bo za nas praznik, dan za uživanje. Dali bomo vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je na ponedeljkovem medijskem terminu dejal selektor Zorman.

Kaj pa vi menite o današnjem obračunu s svetovnimi prvaki. Ali se bo Slovencem uspelo uvrstiti v polfinale? Svoje mnenje lahko delite v spodnji anketi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija