Slovenci premagali Črnogorce

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi tekmi mednarodnega turnirja v danskem Skjernu danes premagala Črno goro z 31:26 (14:8).

Slovenija se bo v soboto v Alborgu pomerila s Tunizijo, v nedeljo v Arhusu pa še z domačo izbrano vrsto. V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Dragan Gajič z enajstimi goli.

Slovenija-Črna gora 31:26 (14:8).
* Skjern Bank Arena, gledalcev 1000, sodnika: Mortensen in Poulsen (oba Danska).
* Slovenija: Škof, Prošt, Bilbija 2, Dobelšek, Kavtičnik 1, Bezjak 3, Dolenec 2, Skube 1, Bundalo, M. Žvižej 3, L. Žvižej 4, Gaber, Zorman 4, Marguč, Razgor, Gajič 11.
* Črna gora: Rakčević 3, Pejović, Milašević 1, Melić 9, Osmajić 4, Mrvaljević, Marković 3, Kapisoda 1, Rajković, Grbović, Vujović, Sevaljević 1, Roganović 1, Simović 3, M. Lakica, G. Lakica.
* Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Črna gora 8 (6).
* Izključitve: Slovenija 10, Črna gora 6 minut.
* Rdeč karton: /.

Slovenski rokometni prvokategorniki so navkljub silnim zdravstvenim težavam in številnim odpovedim - na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med med 11. in 27. januarjem v Španiji, zagotovo ne bodo nastopili vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak (oba Celje Pivovarna Laško) ter zunanji igralec David Miklavčič (Gorenje Velenje), bržkone pa bo izostal tudi srednji zunanji David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) - dosegli prvo zmago, na kolena pa so položili tekmece iz Črne gore, ki so v lanskih kvalifikacijah za letošnji največji rokometni dogodek nekoliko senzacionalno izločili Švede.

Slovenija, ki je na uvodni tekmi v Skjernu vseskozi igrala obrambo 6-0, Črna gora pa različico 3-2-1, je bila gospodarica igrišča od prve do zadnje minute. Junak dvoboja je bil vratar Gorazd Škof, ki je - predvsem to velja za prvi polčas - dobesedno začaral svoja vrata in si lasti največ zaslug za prepričljivo vodstvo s 14:8.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v drugi polovici tekme zanesljivo zadržali prednost iz prvega polčasa, najvišjo prednost pa so si priigrali v 45. minuti, ko so povedli s sedmimi goli (22:15), kar je zadostovalo za mirno končnico in zanesljivo zmago.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi v Skjernu najbolj učinkovit krilni igralec francoskega Montpellierja Dragan Gajič, ki je dosegel enajst golov, Uroš Zorman in Luka Žvižej pa sta prispevala po štiri gole.

Več iz rubrike Šport:

Slovenski rokometaši od danes do nedelje na Danskem

Lindsey Vonn pred vrnitvijo v svetovni pokal

Samir Handanović nogometaš leta 2012

Deli novico: