Slovenci dobili prvo čokoladno vino!

Kulinarika

V Hiši trt, vina in čokolade Kunej v Brestanici so ustvarili čokoladne bonbone, polnjene z različnimi vini, pa tudi čokoladno vino, ki ga izdelujejo edini pri nas.

Aleš Kunej je za portal rtvslo.si povedal, da so za čokoladno vino izbrali več sort grozdja: "Osnova je temno rdeče vino, zvrst več sort, ki smo jih kot trsničarji pripeljali v naš okoliš. So pa vse sorte bazirane na modri frankinji. Gre za kabarnet kubin, kabarnet dorsa, akvalon in dornfelder, ki prevladuje. Že sama ta mešanica je spominjala na okus po čokoladi, seveda pa smo ji dodali tudi pravo čokolado.

Kunejevi so se tega lotili prvi pri nas, in to po svojih receptih, do katerih so prišlo po večmesečnih iskanjih harmonične kombinacije.

Čokoladno vino Kunej je "vino" posebnega okusa, ki se lahko postreže kot aperitiv ali vino, in to ob različnih jedeh. Po naši zakonodaji to ni več vino, ampak aromatizirana pijača. 

Deli novico: