Slovenca spreminjata pojmovanje časa

Tehnologija

Dejan Durin in Daniel Nunić sta mlada Belokrajnca, ki sta svetu tehnologije predstavila revolucionarno idejo. Gre za ciklični koledar, ki naj bi po mnenju nekaterih spremenil dojemanje časa. Njuno inovacijo je že nagradila Gospodarska zbornica Slovenije. 

Durini in Nunić sta izdelala mobilno aplikacijo, ki je namenjena iPhonom in iPadom. Trenutno je na voljo v Applovi spletni prodajalni App Store, zanjo pa boste odšteli 1,79 evra. Številni so si jo omislili prav zaradi njene funkcionalnosti, saj koledar ni "linearen", se pravi, da niso dnevi v stolpcih in tedni v vrsticah, ampak je koledar cikličen. 

V kategoriji Lifestyle je bila aplikacija takoj po izidu med 10 najbolj prodajanimi, nato je prodaja nekoliko upadla. Idejna očeta aplikacije sta se namreč posvečala predvsem razvoju, nekoliko manj pa prodaji, ki je v tem segmentu ključna. A kot pravita, prihaja tudi čas za to. 

Svoje inovacije nista patentirala, ker jima slovenski patent ne bi veliko služil, potrebovala bi ameriškega, vendar so cifre astronomske. To si lahko privoščijo praktično samo multinacionalke, imata pa "zaveznika" v Applu. Ta v svoji trgovini ne dopušča duplikatov oziroma kopije izdelkov.

 

 

Deli novico:

Fog Store |  11 .10. 2013 ob  13: 46
Prodajamo meglo. Akcija!