SLEPA LJUBEZEN ISTRANKO SPRAVILA OB DENAR IN V KAZENSKI POSTOPEK: Darilo ameriškega častnika ni nikoli prispelo

Kronika

Policisti iz Crikvenice preiskujejo 60-letno osumljenko, ki naj bi zakrivila štiri kazniva dejanja prevare. Osumljenka je januarja 2019 prijavila policistom, da je bila žrtev računalniške prevare. Na enem od družbenih omrežij je v letu 2018 spoznala moškega, ki se je predstavil kot ameriški častnik in z njim spletla virtualno ljubezensko zvezo. Ta pa jo je spravila v zelo hude težave.

Moški, ki se ji je predstavil kot ameriški častnik, jo je obvestil, da ji bo na njen domači naslov poslal paket velike vrednosti, v katerem bo med drugim nakit, ki je darilo zanjo. Kmalu zatem je dobila sporočilo z neznanega elektronskega naslova, da se paket nahaja na italijanski meji in da mora zanj plačati določeno vsoto. Šele potem bo prispel na njen domači naslov.

Ko je ženska prvič plačala, je prejela še več podobnih sporočil, tako da je od septembra do decembra 2018 na več različnih računov v tujini plačala za različne "stroške dostave" (davek, dostava, ležarina) okoli 106.000 evrov.

Ker paketa po vsem tem še vedno ni prejela, se ji je posvetilo, da je šlo za prevaro in zadevo je prijavila policiji.

Kriminalistična preiskava je pokazala, da je osumljenka v letih 2018 in 2019 z lažnim prikazovanjem dejstev pretentala štiri hrvaške državljane stare 62, 63 in 64 let, pri katerih si je izposodila denar, ki ga ni vrnila. Poleg tega je v banki najela kredit, vse samo zato, da je plačala stroške paketa, ki nikoli ni prispel.

Vsega skupaj je štiri Hrvate oškodovala za 123.000 evrov. Po koncu kriminalistične preiskave so jo zaradi suma storitve več kaznivih dejanj prijavili državnemu odvetništvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  26 .11. 2022 ob  17: 30
Ce ne bi bilo tega clanka, ne bi nikoli izvedeli, da je Crikvenica v Istri.
Dno od "novinarjev"