SLAVNOSTNO ODPRTJE V KOPRU: Palača Sabini Grisoni je zaživela v novi podobi

Koper

V Kopru so včeraj slovesno odprli prenovljeno palačo Sabini Grisoni, v kateri bo delovalo več organizacij, ki skrbijo za otroke, starejše in osebe s težavami v duševnem zdravju. Občina Koper in Obalni dom upokojencev Koper sta v obnovo vložila dva milijona evrov, tudi z nepovratno evropsko pomočjo. Stavba je razglašena za spomenik lokalnega pomena.

V prenovljenih prostorih bodo delovali Slovensko združenje za duševno zdravje Šent, Obalni dom upokojencev Koper in Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Istre. V pritličju poslopja bo dnevni center za starejše od 65 let, ki bo lahko sprejel do 15 uporabnikov. Na občini razmišljajo tudi o tem, da bi v prostore umestili tudi vsebine za spodbujanje podjetništva.

Obnova je razkrila nekaj arheoloških najdb, med drugim dve plasti poslikav iz 18. oziroma 19. stoletja. Stavbo so zato vpisali v nacionalni register kulturne dediščine in razglasili za spomenik lokalnega pomena.

BONUS VIDEO: Kako poteka trgatev v Slovenski Istri?

Trak pred vrati sta slovesno prerezala koprski župan Aleš Bržan in direktorica obalnega doma upokojencev Neva Tomažič.

Obalni dom upokojencev Koper je za ureditev prostorov, nabavo opreme in za delno izvedbo programa na javnem razpisu pridobil nepovratna evropska sredstva, koprska občina pa je naložbo prijavila tudi na razpis za pridobitev sredstev iz naslova celostnih teritorialnih naložb. Vrednost celotne investicije je sicer znašala dva milijona evrov, so pojasnili na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .09. 2022 ob  10: 31
vsebine za spodbujanje podjetništva ne sodijo v ta prostor, sramota!!!!
Fošina |  21 .09. 2022 ob  10: 36
@ištrijan

Ta sezona v Kopru zdaj traja že par let. :)
Ištrijan |  21 .09. 2022 ob  09: 19
-2
Začela se je "sezona" otvoritev.........