SLADOLEDAR KUPIL UPRAVNO STAVBO PRIMORJA: V centru Ajdovščine bodo uredili manjši hotel

Slovenija

Ajdovski proizvajalec sladoleda Incom je na današnji dražbi kupil eno izmed upravnih stavb Primorja v stečaju. Incom bo po načrtih v stavbi, kjer so bili že šola, vrtec, dijaški dom, del zdravstvenega doma in pozneje pisarniški prostori Primorja, uredil najemniške sobe in garsonjere za svoje zaposlene.

Stavbo z 925 kvadratnimi metri neto površin v centru Ajdovščine z dvoriščem in parkirišči ter dostopnimi potmi so na dražbi prodajali kot celoto. V tem sklopu so bile tudi premičnine, predvsem pohištvo in pisarniška oprema.

Incom je bil edini dražitelj in je del premoženja Primorja v stečaju kupil po izklicni ceni 507.131 evrov. Predkupno pravico na tej nepremičnini je imela sicer Občina Ajdovščina, vendar je ni uvejavljala. Ajdovski župan Tadej Beočanin je v nepremičnini videl predvsem prostor za ureditev podjetniškega inkubatorja.

Kot je po dražbi povedal lastnik in direktor Incoma Andrej Slokar, bodo v tej nepremičnini uredili manjši garni hotel, v katerem bodo sobe in manjši apartmaji. Zaradi pomanjkanja nastanitvenih zmogljivosti imajo trenutno težave pri zagotavljanju nastanitvenih možnosti za svoje zaposlene.

"Ta objekt želimo resnično urediti in ga vključiti v življenje Ajdovščine. Zelo se bomo potrudili, da bo to na takem nivoju, ki je primerno za podjetje, ki dela po celem svetu," je za STA še povedal Slokar in dodal, da bodo v primeru, če bodo imeli še kaj prostora, nastanitvene zmogljivosti mogoče ponudili tudi drugim.

Stečaj Primorja se sicer počasi zaključuje. Stečajni upravitelj Marjan Hramec bo moral prodati še približno četrtino vseh nepremičnin, med večjimi so predvsem kamnolomi ter še tri večje stavbe v Ajdovščini, nekaj parcel in manjše nepremičnine. Premičnine pa so v celoti že uspeli prodati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija