SLADKO IN NEPOZABNO: Zabava v belem Dolce Vita by Vinakoper (FOTO)

Koper

Težko pričakovani 'dogodek v belem' se je minuli četrtek, 17. avgusta, vrnil na strunjansko plažo. Vrhunski italijanski saksofonist Daniele Vitale Sax je ponovno navdušil številčno občinstvo, seveda pa so v Vinakoper poskrbeli tudi za presenečenje in za dobrodelnost.

Tudi letošnja zabava v belem je po lanskoletni premierni izvedbi na strunjansko plažo pritegnila veliko število obiskovalcev. Poletni dogodek Dolce Vita je vinska klet Vinakoper tako kot lani pripravila v sodelovanju z La Popsi. Vinakoper je že v lanskem letu skupaj z La Popsi na tržišče lansiralo prav posebne ledene deserte La Popsi Mimoza in Bovla, ki združujejo okusno in osvežilno kombinacijo sadja in vina. Na letošnji zabavi so se obiskovalci skozi cel večer razvajali predvsem z izvrstnimi vini iz kleti Vinakoper. Med temi je blestela predvsem nova rosé penina Capris Marine Ice Rosé, ki s svojo nežno rožnato pink barvo v letošnje poletje vnaša prav posebno svežino. Razigrano penino poleg poletne lahkotnosti namreč odraža tudi posebno privlačna rožnata embalaža, ki se ob odprtju spremeni v posodo za hlajenje.

Sicer je za odlično glasbeno vzdušje na dogodku tudi letos poskrbel vrhunski saksofonist Daniele Vitale, ki osvaja glasbene odre številnih prestižnih destinacij, kot so Santorini, Ibiza, Capri, Dublin, Kalifornija in New York.

Z navdušenjem ga je sprejelo tudi občinstvo na strunjanski plaži, ki je s čudovitega obmorskega prizorišča nestrpno pričakovalo prihod glasbenika, ki se je na dogodek pripeljal z ladijco.

Kljub zabavi pa je dogodek imel tudi dobrodelno noto. Vinakoper, JGZ Brdo in La Popsi so namreč celoten izkupiček letošnjega večera Dolce Vita by Vinakoper namenili mladi družini v Mengšu, ki je v nedavnih ujmah ostala brez vsega. "Katastrofalne poplave so uničile poletje marsikateri slovenski družini, zato smo združili moči in skupaj bomo z zbranimi sredstvi pomagali pri gradnji novega doma mladi družini," je povedal direktor Vinakoper mag. Borut Fakin.

In ker v Vinakoper obožujejo presenečenja, so tudi na zadnjem dogodku poskrbeli za eno. Na večeru je namreč nastopil tudi odličen violinist Andrija Abramovič, ki je prav tako navdušil občinstvo. Zato ni čudno, da so obiskovalci dogodek opisali kot pravo eksplozijo dobre glasbe in odličnih okusov.

Življenje je kratko, zato naj bo sladko.