SLABA BANKA PRODAJA PREOSTALA STANOVANJA V KOPRSKIH VRATIH: O cenah že prodanih ne želijo govoriti

Koper

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo 2. decembra začela prodajati preostalih 30 stanovanj v koprskem objektu Koprska vrata. Ogledi so mogoči že sedaj, nakup stanovanj in dodatnih parkirnih mest pa bo potekal z zbiranjem zavezujočih ponudb, so danes sporočili iz DUTB. Do zdaj so prodali 132 stanovanj, o dogovorjenih cenah pa nam na slabi banki pred časom skladno z njihovo prakso niso želeli odgovoriti. Potrdili so le, da so dogovorjene cene višje od izhodiščnih, ki so objavljene na spletni strani.

Zadnja faza prodaje stanovanj v Koprskih vratih prihaja v času, ko slovensko javnost pretresa novica o zaostrenih pogojih kreditiranja.

V prvi fazi prodaje v aprilu in maju letos je bilo v Koprskih vratih na voljo 162 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti in shrambami v podzemnih garažah. 81 stanovanj je že dobilo nove lastnike. V drugi fazi prodaje, ki je potekala v oktobru, je bilo na 80 e-dražbah uspešno draženih 51 stanovanj. Skupno bo tako v pol leta prodanih 132 stanovanj.

DUTB bo decembra začela zadnjo prodajno fazo, v kateri bo preostalih 30 stanovanj in 13 dodatnih parkirnih mest prodajala z zbiranjem zavezujočih ponudb. "Nakup bo omogočen kupcu, ki bo po 2. decembru prvi podal zavezujočo ponudbo najmanj v višini objavljene izklicne cene ter s plačilom varščine v višini 5000 evrov potrdil resnost nakupa. Če v istem dnevu DUTB prejme več kot eno ponudbo, bo stanovanje ali parkirno mesto prodala kupcu z višjo ponudbo oz. kupcu, ki je prvi oddal ponudbo," so pojasnili.

Katera stanovanja so prosta in kakšne so izklicne cene, je razvidno na spletni stani koprskavrata.eu, kjer so objavljene tudi podrobnosti o načinu prodaje. Zainteresirani kupci se že lahko dogovorijo za voden ogled. Izklicne ene stanovanj se gibljejo med 117.000 in 170.000 evri za dvosobno stanovanje v drugem nadstropju, odvisno od velikosti. V višjih nadstropjih so cene višje, za 154 kvadratov veliko stanovanje v šestem nadstropju je bila denimo izklicna cena 256.000 evrovVzorčno stanovanje in stanovanje, v katerem je urejena prodajna pisarna, bosta naprodaj v zaključni fazi, so sporočili.

Nadaljuje se tudi prodaja v poslovnem delu objekta Koprska vrata, in sicer z zbiranjem nezavezujočih ponudb, v kratkem pa bodo za najbolj zaželene enote objavljeni tudi razpisi za zbiranje zavezujočih ponudb. Ogledi poslovnih prostorov so še naprej možni po predhodnem naročilu. Postopek prodaje stanovanj in poslovnih enot vodi družba Remax.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija