ŠLA STA NA POČITNICE V EGIPT IN UMRLA: Kaj se je zgodilo v njuni hotelski sobi?

Svet

Smrt britanskega para avgusta v egiptovskem letovišču Hurgada je bila posledica okužbe z bakterijo e.coli, je pokazala obdukcija, ki jo je včeraj objavilo egiptovsko tožilstvo.

V obdukciji so ugotovili, da je 69-letni John Cooper umrl zaradi "hude okužbe, ki jo je povzročila bakterija e.coli". Njegovo stanje se je še poslabšalo zaradi hipertrofije srca in zoženih koronarnih arterij. V njegovi krvi so sicer našli tudi alkohol in hašiš, so zapisali na tožilstvu.

Smrt njegove 64-letne soproge Susan Cooper pa je bila posledica začetka hemolitično-uremičnega sindroma, ki lahko vpliva tudi na žile. Tudi to je verjetno povzročila bakterija e.coli, saj je bivala v isti sobi kot njen mož in jedla enako hrano, so navedli.

Britanska turistična agencija Thomas Cook, s katero sta Britanca potovala, je pretekli teden sporočila, da je neodvisna preiskava, ki jo je naročila, pokazala povišano prisotnost bakterij e.coli in stafilokok v hotelu. Temu so pripisali povečano število obolelih med gosti.

Britanski par je umrl 21. avgusta v hotelu v priljubljenem egiptovskem turističnem letovišču Hurgada. Agencija je zato iz hotela preventivno evakuirala vse svoje stranke.

Deli novico:

@Turista |  14 .09. 2018 ob  08: 17
E Turista Turista...ti bi bil vesel kot otrok ko dobi liziko, če bi dopustoval kje izven svoje matične občine.
polupismenemu zamerljivemu jeznoritežu: |  13 .09. 2018 ob  21: 36
E.Coli je lahko usodna samo za tiste, ki imajo perniciozno uničen ali pa še ne razvit imunski sistem in pa za nikogar drugega !!...

povišane konc. E.coli in stafilokokov pa so indikatorji za prisotnost fekalij in umazanije ... ampak zaradi takšnih stvari ( nehigijene ) v prostorih se ne umira kar tako - "kot bi rekel keks ter baj de vej ! ..."


; bo zaenkrat zate in pa določene t.im. specialiste sodne medicine dovolj vsebine ?
t.im. sodna medicina ... | danes ob 10:29  |  13 .09. 2018 ob  12: 31
Si kaj napisal? Samo prepucavanje, vsebine pa ni.
Turista |  13 .09. 2018 ob  10: 51
Ne hodim v muslimanske in komunistične države. Za tisto malo kar potujem je na voljo veliko bolj kvalitetna izbira po isti ceni.
t.im. sodna medicina ... |  13 .09. 2018 ob  10: 29
HA HA HA HA, kere buče in konfabulacije ... in folk na koncu takšnim pravljicam celo verjame ?..... svašta.
Nevarna voda: kateri vodovodi ogrožajo zdravje ljudi in zakaj |  13 .09. 2018 ob  09: 49
Vsaj deset vodovodov v državi je že leta konstantno okuženih z nevarno bakterijo E. coli. Kaže, da upravljavcem spornih vodovodov nihče ne more preprečiti ogrožanja zdravja uporabnikov.

podcrto.si/nevarna-voda-kateri-vodovodi-ogrozajo-zdravje-ljudi-in-zakaj/