SKUPNA AKCIJA MARJETICE KOPER IN MESTNE OBČINE KOPER: 50-odstotna subvencija pri sterilizaciji in kastraciji lastniških mačk

Koper

Marjetica Koper in Mestna občina Koper v ponedeljek, 17. avgusta, začenjata z akcijo sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Občankam in občanom, ki se boste za to odločili, omogočajo 50-odstotno subvencijo posega. Izvajalcu morate občani predložiti položnico za storitve Marjetice Koper, s katero bodo veterinarske ambulante preverile verodostojnost podatkov in vašo upravičenost do subvencije. V akciji sodelujejo štiri koprske veterinarske ambulante, in sicer Veterinarska ambulanta Janežič (Ulica za Gradom 21), Veterina Mačja Hiša (Kolodvorska cesta 2), Veterinarska ambulanta Koper (Istrska cesta 13) in Veterinarski center Elbivet (Kolomban 34). Akcija bo trajala do trajala do porabe sredstev.

Marjetica Koper kot upravljalec Obalnega zavetišča še sporoča, da jih pokličite na telefonsko številko 080 88 49 ali 031 771 551 in se najavite za obisk zapuščenih živalic. Kar nekaj muck v zavetišču še vedno išče nov dom in novo priložnost za lepšo prihodnost.

Predator, Nagiri in Jara so nekoliko starejše mucke, ki v zavetišču nestrpno čakajo na nove posvojitelje. Predator je približno dve leti star samček, ki je v zavetišče prišel s hudo poškodovano zadnjo tačko. Po napadu psa, so mu v zavetišču nudili vso potrebno pomoč in postal je krasen odrasel mucek s prav posebno lastnostjo. Vsakemu novemu mladičku v zavetišču namreč nudi vso toplino in varnost. Zelo rad se igra, še rajši pa boža. Nagiri je 3-letna črna samička s krasnimi sijoče-zelenimi očmi. Je zelo elegantna, mirna in cartljiva mucka. Prava dama. Jara je 7-letna prijazna in mirna črno-bela samička. Tudi ona ima svojo posebno lastnost, saj zelo glasno mijavka kadar je lačna. Za vse dodatne informacije o živalih in posvojitvah lahko zaposlene v zavetišču pokličete na 080 88 49 ali 031 771 551, vsak dan med 7. in 14. in med 18:30 in 21. uro.