SKUPINSKO POSILSTVO NA LADJI: Šolski izlet se je sprevrgel v nočno moro

Kronika

S sošolci je zapustila Civitavecchio, da bi en teden preživela na križarjenju na ladji, ki je plula med Italijo, Španijo in Francijo. A potovanje se je za dijakinjo rimske srednje šole spremenilo v nočno moro. Skupinsko posilstvo, ki se je zgodilo v noči iz sobote na nedeljo med plovbo iz Marseilla proti Genovi, so potrdili zdravniški pregledi, pa tudi posnetki kamer.

18-letnica iz Rima je bila med zaključnim šolskim izletom na križarki MSC Seaside žrtev množičnega posilstva. V noči med 17. in 18. majem je dekle srečalo skupino Francozov, ki so se vkrcali v Marseillu. Med večerom so fantje, po pripovedovanju ​​mlade Rimljanke, začeli plesati z njo na palubi ladje in ji ponujali različne koktajle, "da bi ji povzročili alkoholiziranost", poroča iltempo.it. Ko je bila ura že čez dve zjutraj, jo je eden od fantov z izgovorom odpeljal v svojo kabino, jo takoj porinil na posteljo in jo na silo slekel. Poskusi deklice, da bi se rešila in pobegnila iz sobe, so bili neuspešni: mladenič ji je med nasiljem preprečil kričanje.

Na podlagi ugotovitev genovskih preiskovalcev so drug za drugim vstopali v kabino njegovi prijatelji in izmenično posiljevali dekle približno 45 minut. Francozom očitajo tudi oteževalne okoliščine, da so dejanje storili z uživanjem alkoholnih substanc, ker so mladenki že prej ponujali alkohol, da bi jo spravili v stanje alkoholiziranosti in zmanjšano sposobnost reagiranja.

Ko je dekletu končno uspelo pobegniti iz kabine, je v stanju šoka spolni napad takoj prijavila; poveljnik križarke je nemudoma poklical mejno policijo. Ladja s štiri tisoč potniki je bila za 24 ur zaustavljena v genovskem pristanišču, da bi lahko preiskovalci opravili preiskave, vključno z analizo videonadzornih kamer, ki je navedbe dekleta potrdila.

Po začetnih preiskavah je državna tožilka odredila aretacijo treh odraslih in prijavo za mladoletnega posiljevalca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija