SKRIVNOSTNO IZGINOTJE ŠTIRILETNE DEKLICE: Izginila med kampiranjem, nikjer ni niti njene spalne vreče (FOTO)

Kronika

V Avstraliji že tretji dan poteka iskalna akcije 4-letne deklice Cleo Smith, ki je ponoči izginila iz šotora med družinskim kampiranjem. Nazadnje so jo videli v soboto okoli 13.30 po lokalnem času, ko se je za njo izgubila vsaka sled, poroča Jutarnji.hr. 

Zahodnoavstralska policija je poročala, da je zelo zaskrbljena zaradi varnosti Cleo Smith. "V iskanje smo vključili številne strokovnjake, vključno z detektivi umorov, pa tudi forenziko in lokalne preiskovalce," so sporočili.

Macleod, kamp od koder je izgnila deklica, se nahaja med morjem in jezerom Macleod, približno 30 milj severno od mesta Carnarvon. Družina živi v Carnarvonu, območje Macleoda pa jim je dobro znano, saj tam pogosto taborijo. Policija je v ponedeljek preiskala hiše ob obali v iskanju male Cleo. Vse, ki so bili v času izginotja v bližini, so prosili, naj se zglasijo na policijski postaji.

Mati pogrešane deklice, Ellie Smith, je preko Facebooka ostalim uporabnikom poslala čustven apel"Pred več kot 24 urami sem nazadnje videla sijaj v očeh svoje deklice. Prosim, pomagajte mi jo najti. Če kaj slišite ali vidite, se obrnite na policijo," je zapisala v srce parajočem sporočilu.

EDIT: Sunday 17th 1.45am It’s been over 24 hours since I last seen the sparkle in my little girls eyes! Please help me...

Objavil/a Ellie Smith dne Petek, 15. oktober 2021

Policijski inšpektor Jon Munday je dejal, da se policija trudi poiskati otroka, vendar ni želel razkriti preveč podrobnosti, ugotovljenih med preiskavo. "Spalne vreče ni več, vendar vam ne morem povedati več o tem," je dejal Munday. Po najnovejših informacijah je bil zaslišan tudi biološki oče deklice. Po poročanju avstralskih medijev naj bi se med izginotjem deklice nahajal 1000 kilometrov južno od lokacije kampa. Zaenkrat ni znakov, da bi lahko bil vpleten v izginotje hčerke.

Policijo skrbi še dejstvo, da je območje kampa znano po močnih visokih valovih, ki se nenadoma pojavijo. Lahko so do 10-krat večji od prejšnjega vala in se pojavijo nepričakovano in brez opozorila. "Lahko so zelo smrtonosni," so povedali. 

Pri iskanju pogrešanega dekleta sodelujejo dodatne policijske sile z drugih postaj, droni in helikopter. Policija ni izključila nobenega razloga za njeno izginotje in intenzivno preiskuje možnost, da so jo ugrabili. Tudi možnost, da je Cleo odtavala in se izgubila, ni izključena. Policisti so zato pregledali vso območje, za katerega domnevajo, da bi ga 4-letnica lahko prehodila sama, a žal neuspešno. "Obrnili bomo vsak kamen in jo iskali dneve in noči, dokler je ne najdemo," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  19 .10. 2021 ob  19: 39
-2
draga mati,če bi budno pazila na deklico ,bi še vedno lahko gledala sijaj v njenih očeh,,,kam pa si gledala da je zginila...najbrž v facebook...upam da se deklica najde živa in zdrava