SKRITA ŽELJA PALČICE POMAGALČICE OB 2. ROJSTNEM DNEVU: "Svečki nosita upanje, hvaležnost in zaupanje"

Slovenija

"Zahvala velja vsem, ki ste bili in ste vedno z nami. Svečki nosita upanje, hvaležnost in zaupanje z empatijo," pravi Larisa Štoka, prva pomočnica Palčice Pomagalčice in njenih dobrodelnih škratkov, primorske organizacije, ki danes praznuje 2. rojstni dan. V dveh letih je pomagala 71 bolnim otrokom, katerih starši in najbližji niso imeli dovolj denarja, da bi jim omogočili nujno potrebno zdravljenje. Škratkom je to uspelo.

"Škratki spreminjate svet. V manj kot šestih dneh smo zbrali enormni znesek in podarili Krisu življenje. Danes Kris posluša in pripoveduje pravljice, rad se šali, riše in živi radostne otroške dni. Ob pogledu nanj resnično začutim srečo, ki je ne znam opisati," se spominja skoraj čudežnega uspeha, ki ga je uspelo doseči Palčici in njenim škratom, zbrati 4 milijone evrov in malemu Krisu omogočiti dostop do hudo dragega zdravila in zdravljenja v ZDA.

Z zbranimi donacijami so od takrat pomagali že 71 bolnim otrokom. "In še bomo pomagali. To je denar ljudi za otroke, v društvu smo in ostajamo vsi prostovoljci," je odločena Larisa. Ob tem poudarja, da z denarjem, ki jim je bil zaupan vedno ravnajo "odgovorno in več kot spoštljivo".

V času covid krize so za socialno ogrožene družine namenili 300.000 evrov. Vsako leto poskrbijo za šolarje v stiski tako, da je njihov "paket sreče" personaliziran. "Letos se nam je odzvalo že več kot 30 kolektivov. Ob vsem tem zbiramo še papir za nove superge otrok, zamaške za terapije, kovinske odpadke za počitniška doživetja. Prav vsakdo lahko začuti srečo, lepo je pomagati," opisuje Larisa.

Trenutno zbirajo sredstva za dveletnega Urbana, ki ne govori in ne hodi. "Le z zdravilom, ki bi pomagalo še najmanj 400 otrokom, bi se Urban lahko ponovno rodil v življenje besed, korakov in prijaznih otroških dni. Potrebujemo še 1,5 milijona evrov, zato imamo rojstnodnevno željo. Ker je 7 pravljično število in ker škratki prinašajo čudeže, vas vabimo, da v naslednjem mesecu našemu društvu donirate 7 evrov," pravijo pri Palčici Pomagalčici.

Še na mnoge nasmehe otrok! Vse najboljše, Palčica Pomagalčica!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija