SKRAJNO PESIMISTIČNE NAPOVEDI VUČIĆA: "Bojim se, da bomo čez mesec ali dva vstopili v veliki svetovni spopad"

Svet

Glavni tajnik Združenih narodov Antonio Guterres je svetovnim voditeljem, ki so se udeležili 77. seje Generalne skupščine Združeni narodov, sporočil, da so države "zasužnjene v veliki globalni disfunkciji" ter da se niso sposobne soočiti z glavnimi izzivi, ki grozijo prihodnosti človeštva in usodi planeta. Na to se je odzval srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki je ocenil, da je situacija še hujša.

"Mislim, da so realne napovedi še temačnejše od tega, kar je rekel Guterres. Za nas je položaj še težji, ker vloga Združenih narodov v svetu slabi, velike sile so prevzele vse nase. Danes je tukaj največje srečanje, več kot 150 šefov držav, predsednikov vlad, kar pomeni, da ljudje iščejo upanje. V vsakem predelu sveta so številne krize, vsekakor je za vse nas to težka situacija," je dejal predsednik Srbije, poroča Blic.

Po besedah Vučića ni težko uganiti, kaj bo v svojem govoru povedal ruski predsednik Vladimir Putin. "Domnevam, da se iz faze specialne operacije približujemo velikemu vojnemu spopadu in vprašanje je, kje so meje. Bojim se, da bomo čez mesec ali dva vstopili v veliki svetovni spopad, ki ga nismo imeli od druge svetovne vojne. Na nas je, da državljanom omogočimo varnost. Za nas majhne ne obstajajo lepe in lahkotne novice in pričakujem, da je vse, kar bomo videli, še nadaljnje zaostrovanje odnosov med Zahodom, Rusijo in Kitajsko, " je dodal Vučić.

Podobno pesimističen je tudi hrvaški predsednik Zoran Milanović, ki je komentiral Putinov nagovor narodu z besedami: "To je strašno nevarna situacija. Rusija mora toliko oslabeti, da ne more narediti česa podobnega." Na vprašanje, ali ima Hrvaška načrt za primer jedrske vojne, je odgovoril, da "Hrvaška pri ključnih odločitvah ne sodeluje in nanje ne more vplivati".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  21 .09. 2022 ob  15: 00
Vučiča bodo prej ali slej likvidirali. Če Rusom uspe totalno podrediti Srbijo, potem ga bodo zamenjali z enim, ki bo zvesto lajal pod Putinovo taktirko. V kolikor pa se orne proti zahodu, mu sledi isto. Rusi izvajajo prikrite državne udare v Črni gori, Srbiji, Bosni z namenom destabilizacije Balkana in EU. Srbi pa so preslepljeni in omamljeni z nacionalizmom in veliko srbskimi idejami, da bi sprevideli da jih Rusi samo izrabljajo za njihove mračne cilje.
Istriano |  21 .09. 2022 ob  12: 08
Po enem litru refoška, bi ti Vučić povefal, kar hočeš...