SKRAJNI VARČEVALNI UKREPI NA MARJETICI KOPER? Ostali naj bi celo brez toaletnega papirja

Koper

"Stanje na Marjetici Koper je iz dneva v dan slabše. Zmanjkalo je še wc papirja," piše v pismu, ki smo ga minuli vikend prejeli v naše uredništvo. Po besedah ene izmed zaposlenih v komunalnem podjetju (ime hranimo v uredništvu), je direktor decembra prepovedal vsa naročila blaga in storitev. "Delo je tako onemogočeno in zaposleni poskušamo pri najboljših močeh delati in zagotavljati občanom storitve brez sredstev za delo," pojasnjuje uslužbenka. Ali navedbe držijo in ali res nimajo niti toaletnega papirja, smo se pozanimali na Marjetici. Kako se zagovarjajo? 

Ena izmed uslužbenk Marjetice Koper trdi, da se stanje v koprskem komunalnem podjetju slabša iz dneva v dan. Direktor Alfred Draščič naj bi decembra prepovedal vsa naročila blaga in storitev. Delo naj bi tako bilo onemogočeno, zaposleni pa da skušajo pri najboljših močeh delati in zagotavljati občanom storitve brez sredstev za delo.

Stanje naj bi doseglo višek, ko je v Marjetici zmanjkalo še toaletnega papirja. "Direktor ga ni dovolil naročiti, ker mora prihraniti na stroških. Po večkratnih apelih delavcev in nevzdržnem stanju, je direktor dovolil kupiti nekaj toaletnega papirja, tistega na rdeče lističe," v pismu pojasnjuje razočarana uslužbenka in dodaja, da naročena količina toaletnega papirja še zdaleč ni zadoščala za osnovne potrebe delavcev.

"Za nabavo vsake role wc papirja za delavce morajo vodje dobesedno prosjačiti direktorja. Sramota, kakšnega direktorja nam je Bržan (Aleš Bržan, op. a.) dal. Kakšen je to direktor, da nima niti za toaletni papir, da ne govorimo o sredstvih za normalno delovanje podjetja," jezno nadaljuje uslužbenka. "Bržan in njegov sosed imata namen uničiti Marjetico Koper in vreči več kot 200 ljudi na cesto, zato da bodo izvajanje služb oddali svojim ljudem: Robertu Šucu, Andreji Bogataj itd.," je zaključila svojo izpoved.

Alfred Draščič

Marjetica Koper: Draščič je podjetje prevzel v slabši finančni kondiciji 

Za pojasnila smo se obrnili na Marjetico Koper. Zanimalo nas je, ali informacija, da je direktor prepovedal vsa naročila blaga in storitev, vključno s toaletnim papirjem drži, in ali drži, da je slednjega res zmanjkalo oziroma da so ga nadomestili s cenejšim, rdečim papirjem.

"Decembra je Marjetica normalno funkcionirala. Planirana sredstva v poslovnem načrtu 2019 za redna naročila blaga in storitev, torej redno poslovanje, so bila normalno izpeljana. Varčevalni ukrepi na več področjih v podjetju potekajo že od nastopa direktorja Draščiča, saj je prevzel podjetje v slabši finančni kondiciji," so zapisali v komunalnem podjetju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  29 .01. 2020 ob  10: 09
No in še enkrat se kaže nesposobnost občinske uprave z bržanom na čelu in ljudi, ki jih nastavlja. Bljak!
To ste hoteli, to imamo! Same jajčarje na vseh pozicijah.
Komentar |  28 .01. 2020 ob  10: 02
17
Dragi novinarji ! Zanimalo vas je, ali informacija, da je direktor prepovedal vsa naročila blaga in storitev, vključno s toaletnim papirjem drži ? Mogoče bi bilo bole ,da bi vas zanimala informacija in vprašanje ,KJE in KAJ je ta direktor prej delal in KOLIKO podjetij je že "pozdravil" s takšnim načinom vodenja ? Resnične kompetence - Kje, kaj in koliko - je ključ za uspešno vodenje podjetja ne pa tralalala o prevzemu podjetja v neki slabši finančni kondiciji !
mente |  28 .01. 2020 ob  08: 34
-12
@vseved, glede vrecke jaz nic ne bom kupil ker to pripada vasaka druzina od ta krat ko Marijetica se je odlocila za loceno zbiranje smeti in jaz placam za to.....
jaz sigurno nisem dobro zivel v casa popovic ker zmeraj sem bil proti nijemu in proti svoje ideje..... hocem samo rect da ce je treba varcevat naj zacnejo prej malo vec delat tudi na Marjetici ker oni samo kasirajo (parkirnine .....) v kucici sta 2 ali trije osebije in kaj pa delajo? pozimi se grejo in poleti se hladijo pod klimo..... naj grejo zunaj usak dan in naj pogledajo kdo je placal parkirnino.... sem vsak dan na parkirisce in ne vidim nebene kazni iz stranj Marjetice.....
Tine |  27 .01. 2020 ob  22: 32
@vseved

Glavno da je Bržan odprl pipico svojemu prijatelju črnograditelju Robertu Šucu
vseved |  27 .01. 2020 ob  22: 16
@ MENTE, KUPI VREČKE V TRGOVINI. V HOFERJU SO DOSTOPNE PO UGODNI CENI.
TA PRISPEVEK PA JE SAMO NATOLCEVANJE TISTIH, KI SO DOBRO ŽIVELI ZA ČASA POPOVIČA, BRŽAN PA JIM JE ZAPRL PIPICE.
Tiramola  |  27 .01. 2020 ob  16: 14
A ti @koperčanec si bil tudi deležen pršuta in sadja? V času GGM-ja.
Kot vejo vsi razen tebe je bilo dve toni pršuta in trideset ton sadja. Na račun naših položnic.
Kosovari pa obvladajo obe komunali Kp in Pi.
Ti ne veš kaj je položnica.

Nekaj glede moje pisave
Sem hodil v Italijansko šolo in se včasih zmotim.
Kukuruz |  27 .01. 2020 ob  15: 33
Organizirali bomo akcijo zbiranja soldov za wc papir
Komentar |  27 .01. 2020 ob  14: 45
10
Pismeni@ Tiramola ......... Gasparij jQuery112303905017757914798_1580132581822?? ....... kosovarije ??? ........Če takšni nepismeni "Tiramoli" komentirajo o problemih podjetja , potem je res najbolje, da naredijo vsi trije novo vodstvo z direktorjem in županom - očitno bi bolje reševali podjetje ,ki sedaj resnično propada , pa ne zaradi pridnih delavcev ,temveč izključno zaradi tega vodstva, ki se igra igrice po županovem taktu in ne vidijo tistega, kar že vrabci čivkajo in ima verjetno 200 tam zaposlenih privide ali kaj ? Glavno da se plačljivi samopromocijski članki objavljajo in naj bo jasno, nobeno prejšnje vodstvo ni bilo grobar tega podjetja , kmalu pa bomo videli tako opevane rezultate tega direktorja drastične Marjetice - pa da ne bomo preveč razočarani ,ker "peska za v oči ", počasi primankuje !
kokodek |  27 .01. 2020 ob  13: 27
nimajo za wc papir, ker je prejšnje vodstvo preveč sralo
mente |  27 .01. 2020 ob  13: 20
Zdaj varcujiej tudi z bioloske vrecke.... prej so dali en paket na mesec, zdaj en paket na tri mesec. Alo? bioloske odpake se morajo izpraznit vsak dan (seveda kdo dela locenjo zbiranje) tako da iscete nekje druge okrepe ( na primer kazni na Marjetici parkirisce ) ... tako da spet bomo vse placali mi obcani? ne verijem da se ne boijo dvignili cene poloznice od Marjetice....... gospod Brzan kaj pa delate vi tam gor?
Tiramola  |  27 .01. 2020 ob  13: 07
29
Dragi komunalci časi pršutov in sadja so minili. Tudi to, da ta račun še niste plačali pravzaprav Vaš bivši direktor Gasparij Vas je krepko zadolžil. Njemu malo mar sedaj dela v Piranu.
Drašič se malo zgublja. Se ne znajde.
Ni denarja je jasno in ne pomislite na dvig položnic. Raje odslovite kooperante kosovarie.
Malo zategnite pasove