SKRAJNE POLITIČNE IGRICE V PIRANU? Hotova predlagala dodatno pomoč zaradi velikih stisk ljudi, svetniki in Zadković "gluhi"

Piran

Piranski občinski svetniki so včeraj sprejeli proračun za leto 2021 v višini 34,8 milijona evrov, ki predvideva številne infrastrukturne naložbe. Kot so sporočili iz piranske občine, je župan Đenio Zadković podprl vse predlagane amandmaje, ki "jih je bilo mogoče glede na njihovo finančno težo uvrstiti v proračun. Žal pa je bilo tudi nekaj takih, do katerih je imel odklonilno mnenje". Piranska občinska svetnica in primorska poslanka SD, Meira Hot, je predlagala, da se s prerazporeditvijo denarja iz prostorskih načrtov pomaga ljudem, saj so na občini prejeli veliko več prošenj za pomoč, kot pa je na voljo predvidenih sredstev.

Meira Hot

Hotova je predlagala, da se iz proračunske postavke za urbanistično dokumentacijo, kjer je predvidevanih 490.000 evrov, prerazporedi 100.000 evrov za socialno varnost.

"Zdi se mi prioritetno pomagati ljudem. Prišlo je veliko več vlog občanov in podjetnikov za pomoč, kot je sredstev na razpolago. Naša občina, ki je izrazito turistična, je v tem času še posebej prizadeta in tako veliko število prošenj za pomoč kaže, kako velike so potrebe. Zato se mi je zdelo denar boljše prerazporediti," pravi Hotova.

Za pomoč občanom je predvidenih 380.000 evrov, kar se zdi Hotovi v času hude zdravstvene in gospodarske krize nesprejemljivo, glede na to, da je za prostorsko načrtovanje namenjenih 490.000 evrov. Poleg tega je predlagala, da se iz iste postavke prerazporedi dodatnih 200.000 evrov za podporo malemu gospodarstvu, privatnim podjetjem in zasebnikom. Za njihovo pomoč je trenutno predvidenih 207.000 evrov.

Kot so danes sporočili iz piranske občine, je župan Đenio Zadković podprl vse predloge v obliki amandmajev, ki "jih je bilo mogoče glede na njihovo finančno težo uvrstiti v proračun. Žal je bilo tudi nekaj takšnih, do katerih je župan podal odklonilno mnenje, občinski svet pa jih ni sprejel, saj so bili preveč populistični, finančno za proračun pogubni ali zamišljeni na denarju, ki ga v proračunu ni".

Đenio Zadković

"Župan Zadković je podprl dva od 20 vloženih amandmajev. Sama sem se zaradi navedenega vzdržala," še pojasnjuje Hotova in zaključuje: "Ko populistični župan to izjavi, veš da si v komediji absurda."

Če omenimo na kratko, med ključne investicijske projekte v piranski občini v letošnjem proračunu šteje sanacija skladišča soli Grando v Portorožu, v višini 770.000 evrov. Za dokončanje okolice ob domu vodnih športov v Portorožu je predvidenih 522.000 evrov. Med pomembnejše investicije šteje tudi nakup polovičnega deleža Apolonijeve palače v Piranu.

451.905 evrov je namenjenih za ureditev ribiškega pristanišča na Seči. Za pripravo projektne dokumentacije za izgradnjo vrtca v Luciji je predvidenih 216.477 evrov. Investicija v OŠ Sveti Peter je ovrednotena na 185.000 evrov, prizidek k OŠ Sečovlje pa na 304.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
PortoPirančan |  19 .02. 2021 ob  00: 12
Prosim, dragi občani, ne nasedajte Meiri.
Za te igrice v Obcinskem svetu ji svetuje njen stric iz ozadja, vsi vemo kdo, vendar se njegovega imena ne sme izgovarjati.

Ali 100.000 ali 1.000.000 € ni bistvene razlike vrjemite. To je samo igranje na dušo najbolj šibkim čeprav smo vsi v dreku.

Gostinstvo in turizem sta pri nas mrtva vsako zimo , ne samo med korono, tako da nekega katastrofalnega izpada prihodkov ni. Vsako zimo je pri nas pandemija, vsako zimo si sposojamo denar, da “zguramo” do sezone in uspelo nam bo tudi tokrat.

To, da pri nas ni razvit zimsko turizem pa je kriva stranka ki je v zadnjih 8ih letih vodenja OP naredila NIČ in ne bogi Genio, ki so mu vsi obrnili hrbet.
Boste videli, brez projektov, brez nečesa “novega” v OP bodo rekli da je bil nesposoben, a podpore mu ne dajo nikoli. Kdo je tu nor? Mi.

Ne prodajte svojega obraza za par evrov, smo vredni več kot to. Zaslužimo si veliko več. Zaslužimo si lepše življenje v najlepši regiji na svetu.

Ostanite zdravi in lep vikend vsem, razen mafijcem, špekulantom, prevarantom, zahrbtnežem in lažnivcem.

Ratman |  14 .02. 2021 ob  11: 05
Vesel sem, da bomo v Piranu 490.000 EUR vredno dokumentacijo, zraven pa bodo prebivalci pobirali hrano iz smetnjakov in prosjačili pred trgovinami, otroci pa bodo komaj čakali, da gredo v šolo, kjer bodo dobili vsaj en obrok...
Mislim, da nujno potrebujemo to dokumentacijo, ki bo velikim ribam omogočila, da se enostavneje dokopljejo do premoženja občine. Tako se bo lahko živina še naprej napajala pri občinskih koritih.
Cazzimperio  |  13 .02. 2021 ob  20: 06
Predvsem si ona želi denarne pomoči za strica stare oljke in kosovare.
Dobro bi bilo, da pove koliko so oni prispevali državi. Lp
Občan |  13 .02. 2021 ob  16: 23
14
Naslov članka je pravi... igrice pa kot vedno igra Meira. Čudno da ne ruši investicij, ko je njena stranka na oblasti na Občini. Vsi pa vemo, kateri portoroški podjetniki čakajo na občinsko pomoč - družina Hot in podrepniki... sprevrženo kaj se gredo eni v tej politiki.
Ratman |  13 .02. 2021 ob  15: 13
Naložbe, hahaha... Dobesedno nalaganje ljudem, ki prispevajo v občinsko blagajno... Sram vas je lahko.

Raje ohranjajte in čuvajte to kar že (še) imamo, ne pa da se igrate monopoly s tujim denarjem in potem spušite kot npr. v Kempinskem...

Namesto, da bi Piranu skušali povrniti prvotnejši videz, z zelenimi obdelanimi terasami v hribu okoli obzidja, v smeri antene raste železobetonska enodružinska stolpnica, v kateri bo najbrž na koncu bival kak pred zakonom skrivajoči se vzhodni oligarh. Podobno Budvi v Črni Gori...

Meira ima prav, ne glede na to kako jo kdo dojema ali označuje...
Nisemlevi |  12 .02. 2021 ob  21: 20
Najbrž je.mišljena pomoč kosovskim obubožanim družinam, ki jih je prizadela kriza...
Gabrijel |  12 .02. 2021 ob  19: 14
Razočarana sem tudi nad kolegi svetniki iz vrst SD, ki so proračun potrdili. Sama sem se zaradi navedenega vzdržala," ... A to pomeni, da bo gospa izstopila iz stranke SD, ali da bo svoje manj socialistično misleče kolege odslovila iz stranke SD?