SKOZI TEŽKE ČASE Z OPTIMIZMOM: Športna zveza Koper razposlala 90 mask za večkratno uporabo

Koper

'Skozi težke čase z optimizmom v prihodnost' se glasi naslov dopisa, ki so ga skupaj z maskami od Športne zveze Koper prejela športna društva in klubi. Gre za simbolno darilo in skrb za člane zveze, hkrati pa spodbudo, da bi z optimizmom prebrodili te težke čase.

90 pralnih mask za večkratno uporabo je Športna zveza Koper po pošti razposlala svojim članom. Vsako športno društvo oz. klub je prejelo po eno masko, za vsakega vrhunskega športnika pa še dodatno masko. "Verjamemo, da bo ob trenutnem pomanjkanju le-teh več kot dobrodošla za opravljanje najnujnejšega v klubu," je zapisano v dopisu, ki so ga priložili simbolnemu darilu.

S to gesto so želeli glede na kronično pomanjkanje mask vliti malce optimizma v teh kriznih časih, nam je povedal predsednik Športne zveze Koper Jure Orel, in pokazati skrb za svoje člane.

Povezali so se s koprskim podjetjem Sandiline, kjer sicer izdelujejo športno opremo, a so se prilagodili trenutnim razmeram in začeli s šivanjem mask, ki so jih donirali Športni zvezi Koper.

Maske so v športni zvezi zapakirali v kuverte, zraven pa priložili dopis, v kateremu so dodali tudi navodila za pravilno uporabo zaščitne maske in jih po pošti poslali na naslove športnih društev in klubov.

"Gre za simbolno gesto in še eno spodbudo tistim, ki bi lahko priskočili na pomoč in tako poskrbeli še za koga drugega," je dejal Orel in opozoril, da se slovenska društva in klubi soočajo z velikimi težavami. V Športni zvezi Koper spremljajo dogajanje in o aktualnih razmerah vseskozi obveščajo svoje člane. Poudaril je, da so nekatere države že poskrbele za ukrepe v športni panogi, zato ob tem upa in pričakuje, da se bo to kmalu zgodilo tudi pri nas.

"Znašli smo se na težki preizkušnji, ki bo močno zaznamovala šport in prihodnost delovanja športnih klubov," še opozarja predsednik Športne zveze Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija