SKOZI PREDOR MARKOVEC BREZ VINJETE? Gašperšič napoveduje spremembe še ta mesec

Koper

Skozi predor Markovec se bodo vozniki vendarle lahko vozili brez vinjete. Infrastrukturni minister Peter Gašperšič, ki je danes obiskal portoroško letališče, je namreč napovedal spremembo vinjetnega sistema cestninjenja v predoru, poroča RTV Slovenija. Zahteve obalnih prebivalcev, ki so jih župani od odprtja predora že večkrat predstavili tudi v Ljubljani, naj bi bile uslišane še ta mesec.

Minister se je v okviru obiska Aerodroma Portorož z direktorjem Robertom Krajncem pogovarjal o podaljšanju pristajalno-vzletne steze, povečanju ploščadi in gradnji novih hangarjev. Po poročanju Primorskih novic je napovedal pripravo ustreznega državnega prostorskega načrta do leta 2018.

Gašperšič je prav želje lokalne skupnosti, ki si ob morju obeta športno-turističnih vsebin, navedel kot enega od razlogov za tako odločitev. Drugi razlog je ugotovitev, da ni možnosti, da bi kje drugje speljali nadomestno cesto.

Predlog, ki ga je Gašperšič posredoval tudi Darsu – ta mora namreč dati soglasje –, je sicer v medresorskem usklajevanju, a minister ovir na poti uresničitve te napovedi ne vidi.

Deli novico:

A KAJ SE ČE? |  04 .09. 2016 ob  22: 03
-2
Na Obali-Bogoviji-so zdaj večinoma same mone.So si govorili desetčetja koša, mona, stari, pa noč čudno ni. Ni ne ljubezni, ne druženja. Neke čudne duševne bolezni. Hrastoveljski masovni mrtvaški ples kot v cerkvi Sv.Trojice opisano in narusano v freskah. Nič novega.
komiki, |  04 .09. 2016 ob  20: 18
pajacljni, ki se prodajajo za poceni denar ... kako bedno!!..........................................
Gospodar |  04 .09. 2016 ob  16: 39
muh in od Milojke zatrjuje : na koncu tunela je luč !...................................................................
svetohlinci |  04 .09. 2016 ob  11: 38
.
Don Matteo |  04 .09. 2016 ob  07: 57
Vsi bi morali k spovedi, pod nujno.....
Kajti |  03 .09. 2016 ob  22: 19
-3
Delo krepi čLOVEka, da se lahko krepne. Misel lahko prekosi vse bariere časa in prostora, vendar Božji mir prekosi vsako misel. Edino kar je v vesolju nespremenljivega, je nenehna sprememba. Iz I KINGa, kitajske modrostne knjige sprememb.
Domani e' domenica |  03 .09. 2016 ob  21: 13
-6
Še nobena ženska ni do sedaj povedala čiste Resnice. Moški pa so vsi većinoma kot delfini, inteligemtni, a še nobeden ni dokazal razen Jezusa Kristusa, našega Rešitelja- Danes lj-udje so v stanju hujšem kot da bi bili posedeni od Satana in demonov. Živijo v iluziji, slepilu, samoprevari, da Mislijo, da imajo pravo Resnico v svojih glavah, v njihovih glavah pa prave Resnice ni. Danes ljudje pametujejo in pametujejo, a kaj je čLOVEška pamet napram Božjemu Znanju in Volji? Niti kapljica v največjem morju. V Svetem pismu v poglavjih Daniela in celo Razodetje opisani vsi politično verski dogodki današnjega časa do potankosti kar v naprej do zadnjega atoma Vodika, ki sije s Sonca. Zlezite že enkrat iz vseh teh laži šol ion napačnih vzgoj. Samo J. Kristus je kot do sedaj Pot, Resnica in Življenje, kajti preko Njega in Zanj, je bilo vse ustvarjeno. Življenje je lepo, krasno kljub napovedani današnji stiski preko božjih prerokov.. Zakaj bi kdo končal v peklu, neobstoju?! Zato odpret i Kremansko proročanstvo, napovedi predvsem za Balkan, Jakob Lorberja, slovenskega preroka iz Maribora, Carlosa Castanedo o ozaveščemosti. Danes zaradi tega hitrega tempa za preživetje, se čLOVEk ne spominja IZVORA SVOJE ZAVESTI. Črke ubijajo, Duh pa je tisti, ki osvobaja. Človek je le meso in pravi Bog ljubezni se ne bo prepiral s čLOVEkom večno in gledal krivičnosti v nedogled. To je garantirano.. Greh-zgrešiti cilj večnega življenja,je želo smrti.
Revizija |  03 .09. 2016 ob  17: 03
Zdaj bo naš vrli minister naredil vse, da ne bo odletel pri interpelaciji. Eni so res sluzasti.
Enkart je uredništvo že brisalo to objavoki je v Dnevniku - pisma bralcev in veliko pove o 'našem ministru' :


Minister Gašperšič zagotovo laže
24. junij 2016 26. junij 2016 20:37

Napisano v naslovu sem sam doživljal z njegove strani v letu 1998 in 1999, ko me je gledal v obraz in lagal, da se je kar kadilo. In kot pravi rek: volk dlako menja, čudi pa ne, zakaj bi bil zdaj kaj drugačen ob tej aferi z nadzorniki Luke Koper. Gašperšiča in njegov karakter sem v dobrem letu dni spoznal do obisti, saj je to človek, ki ne izbira niti sredstev niti načinov za doseganje svojih ciljev, da ne govorim o njegovi morali.

Gašperšič in njegova partnerica Bojana Turk sta leta 1998 kupila od mojega očeta polovico dvostanovanjske vrstne hiše s skupnim vhodom za okoli 60 odstotkov tržne vrednosti. Kmalu po tem nakupu sta prišla k moji mami in ji dala vedeti, da bosta od nje odkupila še njeno polovico hiše, v kateri je bivala, verjetno sta mislila, da jo bosta kupila tudi za bagatelo. Ko jima je mati povedala, da je nima namena prodati, sta začela nanjo izvajati najprej psihični pritisk, kasneje pa, ko se je upirala njunemu dominantnemu odnosu s poseganjem tudi v njeno lastnino, saj sta se obnašala, kot da je vse njuno in da jima je vse dovoljeno, sta se je lotila celo fizično in jo pri tem tudi poškodovala. In to žensko, ki je imela tedaj 76 let. Kasneje sta se fizično lotila tudi mene in me pri tem tudi poškodovala. Za te njune fizične napade sva z mamo vložila tožbo proti njima na okrajno sodišče v Grosupljem, ki se je marca 2008 končala s poravnavo, saj sta nama plačala odškodnino za storjene poškodbe.

V delu vrstne stanovanjske hiše, ki sta jo kupila, sta pričela z rušilnimi in adaptacijskimi deli brez vsakih potrebnih dovoljenj, s tem da sta posegla tudi v statiko objekta, ko sta dala porušiti nosilno steno. V bran mami sem stopil jaz, prijavil sem ju kar nekaj inšpekcijskim službam, ki pa niso uspele ustaviti posegov. V sklopu adaptacije, ki jo je izvajal brez kakršnih koli potrebnih dovoljenj, sta si omislila tudi zimski vrt od podjetja Alu Komen. Tedanjega direktorja Alu Komna sem pisno opozoril na dejstvo, da Gašperšič nima potrebnih dovoljenj in da če mu bodo izvedli montažna dela, bodo tudi oni v prekršku. In kaj se je zgodilo? Dostavili so mu material, njihovi delavci pa so jima na črno za konec tedna postavili zimski vrt. Ko sta spoznala, da sem le pretrd oreh za njiju in da se jima ne bo uresničil njun načrt, sta se odločila svoj del prodati in sta se odselila v okolico Grosupljega.

Ko sem pred leti zasledil novico, da naj bi bil Gašperšič kandidat za državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor, sem o vsem tem seznanil ministra Roka Žarniča, saj imam še vedno vso dokumentacijo, pa je bil vseeno imenovan za državnega sekretarja. Ob imenovanju Gašperšiča za ministra v Cerarjevo vlado sem se spraševal, kje so visoka etična in moralna načela stranke SMC in Cerarja. Kako je lahko človek, ki je brez moralnih načel, ki ne spoštuje veljavne zakonodaje in ki podpira delo na črno, minister?

Na rob afere v preteklem tednu, ko je izbruhnila afera zaradi predvidene zamenjave nadzornikov Luke Koper, pa za dr. Alenko Žnidaršič Kranjc, ki sem jo osebno in poslovno spoznal že pred 15 leti, lahko govorim samo v superlativih. Je zelo poslovna in sposobna ženska, kot je malo takih. Pa ji s tem ne želim kam lesti, saj vsi, ki me poznajo, vedo, da ni to v mojem karakterju, saj tega nikoli v življenju nisem počel, niti ne bom.
Janez Zupan, Domžale
đurko |  03 .09. 2016 ob  16: 22
Gašperšič bo odletel kot minister. Mogoče pa mu je don Boris obljubil službo ?
Žabari |  03 .09. 2016 ob  14: 32
Kdo pa ima rad žabare v Sloveniji? :) pustite jih na miru, že tako so bogi. Še zagrebčani me redno sprašujejo zakaj so ljubljančani tako neumni.
DOMANI E' DOMENICA |  03 .09. 2016 ob  13: 51
-5
Pozor ateisti! Mogoče niti ne veste, ve opice darvinistične, da se Boga ne da zasmehovati. Zato ne se zavesti. Kar čLOVEk seje, to tudi žanje!.Kaj to pomeni? Da se nehate prepirati kot babe o ničemer ni za kaj inpričnite saditi indijsko konopljo, edino zdravilo za čLOVEštvo. LEGALISE HIM.
@črni kal@ |  03 .09. 2016 ob  11: 02
Kretenistan ste vi tam med žabami.TU JE ISTRA-MONA.
1