SKOZI KRVAVI POTOK S 127 KM/H: Ta vikend na območju PU Koper več 'dirkačev'

Kronika

Minuli konec tedna so policisti obravnavali tri tuje voznike, ki so krepko prekoračili hitrost vožnje. Dva sta bila z obdolžilnim predlogom privedena h koprskemu dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ena voznica pa je globo poravnala na kraju.

Fotografije so simbolične.

V petek ob 20.46 so policisti v Krvavem potoku izmerili hitrost avtomobila italijanskih registrskih oznak, ki je skozi naselje, kjer velja omejitev 50 km/h, peljal s hitrostjo 127 km/h. 23-letnega voznika, državljana Moldavije, so z obdolžilnim predlogom privedli h koprskemu dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Globa za prekršek znaša 1200 evrov in 18 kazenskih točk ter ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije.

Istega večera ob 20.53 so na avtocesti pri Senožečah izmerili hitrost 188 km/h avtomobilu znamke Mercedes, ki ga je vozila 33-letna Hrvatica. Globo je poravnala na kraju.

V soboto ob 15.29 so policisti ustavili 28-letno voznico avtomobila Mercedes ML, hrvaških registrskih oznak, ki so ji na avtocesti pri Senožečah izmerili hitrost 181 km/h. Ženska prav tako ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ji vozilo zasegli. Z obdolžilnim predlogom je bila privedena h koprski dežurni preiskovalni sodnici.

Zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste

V petek nekaj minut po 10.00 je prišlo do prometne nesreče med Padno in Dragonjo, v kateri je bila samoudeležena 59-letna voznica avtomobila. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljala s ceste, vozilo je nato obrnilo tako, da je z zadnjim delom trčila v objekt. V nesreči se je lažje poškodovala, izdan ji je bil plačilni nalog.

Na izvozu s hitre ceste v Izili so policisti ustavili 47-letno voznico avtomobila, ki je vijugala po vozišču. Hitri test na prepovedane droge je bil pozitiven, zato so ji odvzeli vozniško dovoljenje.

Na Kajuhovi cesti v Izoli je v petek nekaj minut po 15.00 prišlo do nesreče, v kateri sta bila udeležena 18-letnik z mopedom in 20-letna voznica avtomobila. Najstnik je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozečega avtomobila. Pri trčenju se je lažje poškodoval in je bil prepeljan v izolsko bolnišnico. Izdali so mu plačilni nalog.

Ob 16.27 so policisti na avtocesti pri počivališču Ravbarkomanda ustavili avtomobil Hyundai accent, slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 27-letni Ukrajinec. V vozilu je prevažal štiri Sirijce, ki so pred tem samovoljno odšli iz azilnega doma. Ko so jih policisti ustavili, pa so ponovno zaprosili za mednarodno zaščito. Prepeljani so bili nazaj v azilni dom. 27-letnika čaka kazenska ovadba.

Zaseženo vozilo odpeljal sodni izvršitelj

V soboto so sežanski policisti ustavili 43-letnico, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli in ga predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Čaka jo obdolžilni predlog.

V Sergaših je 66-letni hrvaški voznik z avtomobilom izsilil prednost 56-letnemu kolesarju, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Voznik je globo plačal na kraju.

Ob 19.40 so na mejnem prehodu Starod pri vstopu v državo policisti preverjali avtomobil Renault scenic, nizozemskih registrskih oznak, ki ga je vozil 26-letni Romun. V vozilu je bilo še pet Turkov, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo, so pa zaprosili za mednarodno zaščito in bili prepeljani v azilni dom. Romuna čaka kazenska ovadba.

Včeraj ob 0.29 so policisti v okolici Pivke ustavljali avtomobil, ki je vijugal po cesti, a se voznik na njihove znake ni odzival. Poskušal je pobegniti, vendar je po nekaj sto metrih vožnje zaradi nepravilne strani trčil v betonsko škarpo. 19-letnemu vozniku začetniku je alkotest pokazal 0,77 mg/l alkohola.

Pijan za volanom v času, ko ne bi smel voziti

Ob 3.29 so koprski policisti ustavili 28-letnega Bolgara, ki mu je alkotest pokazal 0,68 mg/l alkohola. Poleg tega je vozil avtomobil v času izrečenega ukrepa prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije. Vozilo so mu zasegli.

Včeraj ob 11.47 je prišlo do nesreče na cesti med Sečo in Sečovljami, v kateri je bil samoudeležen 86-letnik voznik avtomobila iz Lucije, ki je iz neznanega razloga zapeljal v obcestni jarek in se pri tem lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

Ob 19.38 so iz SB izola obvestili policiste, da je pri njih 19-letnica, ki je bila pred tem samoudeležena v nesreči na Spodnjih Škofijah. Zaradi nepravilne strani vožnje je trčila v robnik, od tu pa jo je odbilo v odbojno ograjo. Pri tem se je lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija