SKORAJ NEVIDNI CKŠP IZOLA SE JE OGLASIL: Hvalijo se s tremi prireditvami čez praznike

Izola

Peticija, s katero so šli v akcijo najemniki izolskih lokalov, je do danes dobila podporo 740 podpisnikov. Povod zanjo je bilo obvestilo izolske občine, da bodo glasne prireditve odslej dovoljene izključno na zemljiščih, ki so v lasti občine. Na izolski občini se branijo, da so navedbe v peticiji zavajajoče in neresnične, saj prireditev ne prepovedujejo, temveč si jih želijo še več. Čez prvomajske praznike Center za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Izola vabi na natanko tri prireditve.

Zvonka Radojevič

Potem, ko je najemnikom izolskih lokalov dokončno prekipelo in so začeli zbirati podpise za peticijo, debata pa je postala vroča tudi v javnosti, se je oglasil do danes skoraj nevidni CKŠP Izola, o katerem ni slišati prav veliko, odkar ga je prevzela Zvonka Radojević. Kot je Radojevićeva zapisala v sporočilu za javnost, je CKŠP osrednja organizacija v izolski občini, ki skrbi za pestro ponudbo prireditev skozi vse leto. Pred vrati so prvomajski prazniki, ko v najbolj obiskanih slovenskih turističnih krajih ne bo manjkalo prireditev, v Izoli pa bodo imeli natanko tri.

Na predvečer državnega praznika Dneva upora proti okupatorju bo na Lonki potekal koncert ženskega pevskega zbora Kombinatke, dan kasneje bo na Manzolijevem trgu Festival oranžnih vin, na praznik dela pa Izolane čaka prvomajska budnica. V Združenju organizatorjev prireditev Izola so mnenja, da je Izola turistično mesto in kot takšno je upravičeno do večjega števila različnih prireditev, tako kulturnih kot športnih in zabavnih.

Na izolski občini pravijo, da ni res, da si ne želijo prireditev in da je postopek izdaje dovoljenj za prireditve enak kot v občini Koper ali Piran. Da bi zagotovili optimalne pogoje, pa so se v preteklosti večkrat obrnili na okoljsko ministrstvo, ki je šele februarja letos izdalo tolmačenje zakonodaje s področja hrupa, do takrat pa je zakonodaja omogočala različne interpretacije.

Peticija je preko spleta dobila že 740 podpisov podpore. Največ podpornikov je iz Izole in sicer, 400. Peticijo je podprlo tudi 115 Koprčanov, 48 Ljubljančanov ter nekaj Pirančanov, Ankarančanov in Portorožanov.

Deli novico:

Prireditve za lahko noč |  28 .04. 2018 ob  15: 19
Na zadnjem dogodku:
- KOMBINATKE
- Levica
- Lara Janković = TRS = Levica
- Slobodan Radujko

Dobro nam gre! V izoli smo še vedno leta '45.

Lahko noč
ribar |  25 .04. 2018 ob  07: 29
"Izolan", kdaj si šel nazadnje ven iz Brloga...hahaha, g. Zvonka, kaj se je pa novega zgodilo z vašim prihodom?
soldi |  24 .04. 2018 ob  16: 35
manja šoldi
Izoljan |  23 .04. 2018 ob  17: 25
Gospa gr kmalu v penzijo in prestopila bo na drugo stran, stran tišine v Izoli, kamor je v bistvu že sedaj, samo noče tega javno objaviti.
Izoljanka |  23 .04. 2018 ob  13: 59
Delno se strinjam, ampak vseeno ideje in želje lahko uresničujemo s sodelovanjem in ne samo z nerganjem-kritiziranjem. Glede župana in kaj si mislim o njem, pa škoda besed. Lep sončen dan.
@ Izoljanka | danes ob 10:09 |  23 .04. 2018 ob  10: 56
Kritiki in godrnjači se ne bomo angažirali in to iz čisto preprostega razloga. Župan je namestil gospo Zvonko in gospoda Dean Kocjančiča, ki naj bi s svojimi idejami to področje uredili, zato so bili na ta delovna mesta sprejeti. Za njima stoji okoli 35 sodelavk in sodelavcev, ki so zato plačani in zato ne rabi čakati naših idej. Če kritiki in godrnjači povemo svoje ideje, potem teh ljudi v sklopu Občine Izola ne potrebujemo. Se strinjaš eno malo?
Izoljanka |  23 .04. 2018 ob  10: 09
Same kritike na prireditve, šport ,.glasnost ... in polena pod noge, mladi kam se bi dali?!!!.... Zakaj se kritiki, godrnjači ne angažirate, ne pa, da samo čakate in pljuvate, kakšen dober predlog tudi sami lahko prispevate, predlagate. Čeprav, pa je v Izoli že znano, da se samo kritizira.
Izolan |  22 .04. 2018 ob  11: 31
A ste podporniki bedni ,organizacijo bi rad imeli ampak ni nobeden sposoben organizirat, drugace je pa samo maslo tega vsega najemnik Hangar bara on je zacel ampak bo tudi koncal Matic Horvat zaliva vodo na svoj mlin oziroma žep vam bedakom, ki nasedate pa se vam smeji!
Kje je center za mladino ,da se zbereje skupaj naredijo kaj a mislite da so lokali za 15 do 18 letnike pravo mesto za socializirat ?
Koncerti so bili v Izoli dokler je bil kak bebo da to organizira sam zdaj tega ni pa so se zeljni jutranjih zabav nasli skupa z Maticom!
Draga Zvonka |  21 .04. 2018 ob  21: 22
kaj tega ti je treba bilo, danes so časi praktikov, filozofi ste pase...
@izolanka  |  21 .04. 2018 ob  19: 03
Povem jaz, ker si en/a od obcinarjev;)
Izolanka |  21 .04. 2018 ob  18: 50
Ne bi komentirala, ker očitno govoriva en mimo drugega.
Srečno!
@Izolanka  |  21 .04. 2018 ob  18: 31
Zakaj ste toliko proti, da bi se tudi mladi poskusili na tem področju?
1