SITUACIJA NA ZADNJI DAN V LETU: V Kopru brez gneče za hitre teste

Koper

Točke za hitre teste na novi koronavirus v Kopru na zadnji dan v letu zaenkrat niso pretirano oblegane. V zavodu Cor medico v obalni regiji, kjer izvajajo hitre teste na sedmih lokacijah, sicer opravijo tudi do 5000 testov dnevno, kljub občasni neučakanosti testirancev pa stvari potekajo tekoče.

Hitre teste je v slovenski Istri mogoče opraviti marsikje, zlasti pred trgovskimi centri, verjetno največ točk za testiranje pa nudijo v zdravstvenem zavodu Cor medico, kjer so strankam na voljo na skupno sedmih lokacijah v Kopru, na mejnem prehodu Škofije, v Piranu in Ankaranu.

Kot je povedal pooblaščeni vodja Cor medica Danijel Stupan, se je nekje od začetka decembra z zaostritvijo glede uveljavljanja PCT-pogoja za številne dejavnosti povečalo tudi število obiskovalcev, ki potrebujejo hitri antigenski test. Dnevno tako opravijo od 2500 pa tudi do 5000 testov. Zadeve potekajo tekoče kljub občasnim težavam zaradi prenatrpanosti sistema SRC Infonet, ki jim med drugim zagotavlja prenose SMS sporočil in QR kod.

OBVESTILO 1.1.2022 in 2.1.2022 SAMOPLAČNIŠKIH PCR testov ne izvajamo. Na dežurnih covid točkah bomo, tako kot...

Posted by Cor Medico Zavod on Thursday, December 30, 2021

V zadnjem obdobju je tudi več primerov, ko so ljudje neučakani, je priznal Stupan, vendar te primere sproti razrešijo. Ljudem se trudijo s strokovnim osebjem dajati sprotna navodila in jih tudi opominjajo o varnostnih ukrepih, kot so nošenje mask, ohranjanje medosebne razdalje in razkuževanje rok.

Po podatkih Covid sledilnika je v obalno-kraški regiji več kot 900 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev, polno cepljenih pa je nekaj več kot 53.700 oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija