KAKO JE MINILA NOČ POD SOCERBOM? "Glede na to, kako je kazalo, je stanje še dobro"

Kronika

Požar, ki se je v noči na torek vnel pod Socerbom v občini Koper, še ni pogašen, so pa razmere pod nadzorom, je povedal David Hrvatin iz koprske gasilske brigade, vodja nočne intervencije. Glede na to, kako je kazalo - skrbi je povzročala predvsem burja -, je stanje še dobro, je dodal.

Kot so zapisali na Twitterju ministrstva za obrambo, je ponoči požar gasilo 130 gasilcev s 40 vozili. Zjutraj so znova dobili tudi pomoč iz zraka. Gasita dva helikopterja Slovenske vojske, na pomoč prihaja letalo pilatus. Teren bo s termovizijsko kamero pregledoval helikopter policije.

S pomočjo kanaderjev in helikopterjev so se gasilci s požarom v torek sicer borili cel dan, okoli 21. ure pa sta bili aktivni še dve žarišči.

Po torkovih popoldanskih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo na približno 15 hektarjih, kot je ocenil Hrvatin, se je ta številka proti večeru nekoliko povečala.

Koprski župan Aleš Bržan je v torkovi izjavi za medije dejal, da oskrba s pitno vodo še ni ogrožena. Pojasnil je, da je Uprava RS za zaščito in reševanje res preusmerila nekaj gasilskih cistern iz vodarne Rižanskega vodovoda na požarišče, vendar sta Slovenska vojska in Civilna zaščita kmalu zagotovili dodatne tovornjake.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  10 .08. 2022 ob  08: 49
16
Zahvalimo se italijanom ker so tako hitro ukrepali in poslali na terenu 2 canadair (enega iz Rima in drugi iz Genove) pa še en helikopter iz Monfalcone. Gasili so tudi slovensko stran saj je točka nedostopna vozilom!!!!
Tomaž |  10 .08. 2022 ob  07: 42
Zahvalimo se migrantom in trenutni vladi, ki jih vabi v Slovenijo. Pa še vsej ostali politiki, ki že 60 let čveka o dodatnih vodnih virih za Obalo, naredi pa popolnoma nič, samo krade.