SINDIKAT IN VODSTVO MARJETICE ZNOVA NA OKOPIH: Delavci spet zbrali podpise večine za te zahteve (VIDEO)

Koper

Sindikat v sodelovanju s svetom delavcev družbe Javno podjetje-Azienda pubblica Marjetica Koper je za danes ob 10.30 sklical tiskovno konferenco, na kateri so predstavili zaplete z novim vodstvom pri izpolnjevanju zahtev iz sklenjenega stavkovnega sporazuma s 24. februarja letos, ob finančni projekciji poslovanja Marjetice v letu 2020 in napovedanem izpadu poslovanja (zaradi posledic epidemije covid-19) pa so predstavili predloge notranjih finančnih rezerv, ki so jih zaposleni preko sveta delavcev naslovili na vodstvo.

Žarko Pejčić, Simon DeFaveri in Irena Valenti

Kot so v vabilu na konferenco zapisali v sindikatu, je zaposlenim v komunalnem podjetju Marjetica Koper ponovno "zavrelo". Njihov glavni očitek pristojnim je, da podjetje potrebuje direktorja za 100-odstotni delovni čas, kar pa trenutni direktor, Davor Briševac, ni. Simon DeFaveri, predsednik sveta delavcev je pojasnil, da delo na Marjetici ta opravlja le po eno uro na dan, sicer pa je zaposlen tudi pri drugem podjetju. Zaposlene zato zanima, kakšno plačilo dobiva direktor na podjetju Marjetica.

Davor Briševac

Kot je poudarila predstavnica sindikata, Irena Valenti, njihove zahteve niso uperjene konkretno proti Briševacu, mora pa biti vsem jasno, da potrebujemo "zgledno, odgovorno in finančno vzdržno komunalno podjetje."

Zaposleni zbirali podpise

Nekateri zaposleni so spontano začeli zbirati podpise in jih anonimno dali v nabiralnik sindikata, ker se bojijo sankcij. Ob tem opozarjajo na nadaljevanje negativenga trenda ločevanja odpadkov v občini, nepravilno odlaganje kosovnih odpadkov, višjo ceno odvoza blata in previsoko takso za parkirišča. Nadalje bi po njihovem mnenju morale biti nekatere službe, ki delajo na upravi Marjetice Koper, financirane s strani občine in ne več s strani Marjetice.

Objavil/a Regional Video dne Petek, 24. julij 2020

Zaposlene zanima tudi, kakšen status ima zdaj v podjetju Marjetica Koper svetovalec za hortikulturo, Robert Šuc, ki naj bi se mu zaposlitev na komunali iztekla že aprila, koprski župan pa je spomladi zatrjeva, da mu pogodbe ne bodo podaljšali.

Zaposleni so prek sveta delavcev vodstvu tudi predstavili predloge notranjih finančnih rezerv, saj je to po njihovem mnenju veliko bolj ekonomsko smotrno od potez, ki jih vleče trenutni vodstvo.

Če jim pristojni ne bodo kooperativno prišli naproti, napoved stavke ni izključena.

Izjava

Objavil/a Regional Video dne Petek, 24. julij 2020

Z vprašanji, predstavljenimi javnosti na tiskovni konferenci, so predstavniki sindikata in sveta delavcev odšli na sedež podjetja, kjer se bodo sestali tako s predstavniki občine kot ustanoviteljice komunalnega podjetja kot predstavniki vodstva Marjetice.

Regional Prenos v živo

Objavil/a Regional dne Petek, 24. julij 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Politično smetišče |  24 .07. 2020 ob  18: 41
-10
Danes ko ljudje nimajo za kos kruha dobi Briševac 3500 eur plače za eno uro. Pa gnojna golazen ta denar je od nas davkoplačevalcev od moje boge plače si plačan nezahvalnež. Kako si moralen da ne moreš verjet. Vse delavce na Titov trg , vsi občani bomo z vami. Ne veš ti kako je delat za 700 eur. Ko ne moreš plačat polovico položnic ti pa rečeš da izpolnjuješ svojo pogodbo. Drhal
hribi |  24 .07. 2020 ob  16: 29
-15
Šuc opravlja za župana vse umazane posle. Tako se lahko vedno distancira od kriminalnih dejanj Šuca in ga hkrati bogato nagradi z vlogo svetovalca. Zasluge za vse umazane posle.
SeY |  24 .07. 2020 ob  14: 07
-13
.... zamenjava imema .... bi rešla probleme .... v Greznica ....
kokodek |  24 .07. 2020 ob  14: 07
prav je, da svet delavcev in sindikat delujeta in vodstvo sodeluje z njima. res je, da vodstvo ne sme biti v nedogled v.d., res pa je tudi, da pod mišičem in popotom si niso upali niti pisniti. popo je pač vladal v stilu blišč in beda in najbrž si tega še vedno želi...za mišiča je tudi značilno, da leta od ene javne firme do druge in se vedno predstavlja kot rešitelj ( svojega žepa ). popopodporniki seveda pljuvajo in zato je umazano.
frikofrkic |  24 .07. 2020 ob  14: 03
36
Marjetica naj najprej popuca stare smeti v hiši, pa bodo boljše pucali še cel Koper.
vseved |  24 .07. 2020 ob  13: 07
25
@ aegida , počistite malo za seboj , pa ne bodo povsod smeti!
aegida |  24 .07. 2020 ob  11: 17
-15
Vse je zaraščeno, smeti vsepovsod in zato se zbirajo galebi ter vrane.Ne briga me politika, ampak tega prej ni bilo v takšnem obsegu.Bržanu je mesto na radiu ali na zavodu.
Fošina |  24 .07. 2020 ob  11: 15
27
Tale sindikat bi pa kar firmo vodil, ali kaj? Malo preveč si dovolijo, če se mene vpraša. So hoteli večje plače in jih dobili in če jim zdaj kaj ne paše, naj dajo odpoved in grejo delat kam drugam. Vse imajo, kar jim kolektivna pogodba zagotavlja in nihče jih ne sili, da hodjo prav v Marjetico v službo. Naj naredijo svojo firmo in jo vodijo tako kot mislijo, da je prav. V tej bodo morali pa kar šefa ubogat.
aegida |  24 .07. 2020 ob  11: 14
-6
Na predvolilnem soočenju je Bržan trdil, da bo na položnicah manjša vsota.Popović je odvrnil, da nima pojma in da bodo stroški se večji.Vsak si lahko to pogleda in ugotovi, kdo je govoril na pamet.Kako pa je s čistočo v Kopru, odkar je Bržan v sedlu....vsi opazimo.
koper3 |  24 .07. 2020 ob  10: 37
-4
Sej ni nič čudnega. Koper propada. Bržan je veliko besed namenil strokovnemu kadru. Tudi sam je VELIK nestrokovnjak. Naj se vsede v svojo Opel Zafiro katero je prej vozil in se odpelje od tam kjer je prišel. Pa se Šuca in Pahorja naj posede v ta avto....se na marjetici naj se ustavi po Briševca in Šamšala....boste veliko uslugo naredili občanom.

Bržan a si si kje že kakšen vikend omislil z našim denarjem? Si koga že izsiljeval preko posrednikov?
TOPO GIGGO |  24 .07. 2020 ob  10: 30
kooperacija miško - pope spet na pohodu...jebenti ta ego a?
Istriano |  24 .07. 2020 ob  10: 14
14
Izpadu poslovanja? Marjetica je monopolist na mnogih področjih v občini in vsi preplačujemo redno za storitve. Kakšnega konkurenta bi potrebovali na primer za pokopališke storitve, da sploh vidite kaj pomeni poslovanje na trgu. Malo zmanjšajte število zaposleni v administraciji pa bo vse v redu.