SINDIKAT DELAVCEV TRGOVINE GROZI S STAVKO: Če bodo zaposleni morali delati čez 18. uro, jim bodo rekli, naj ostanejo doma

Slovenija

Sindikat delavcev trgovine Slovenije od pristojnih zahteva spremembo minimalnega časa obratovanja trgovin na največ do 18. ure. Spremembo zahteva najkasneje v roku 24 ur, sicer bo svoje člane pozval k stavki tako, da ostanejo doma, so danes sporočili iz sindikata.

Po današnji uveljavitvi spremenjenega odloka so lahko prodajalne z živili odprte vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure. Med 8. in 10. uro imajo prednost pri nakupu in vstopu v trgovine ranljive skupine, ob nedeljah in dela prostih dnevih morajo biti razen bencinskih servisov in lekarn zaprte vse prodajalne.

Sindikat pozdravlja zaprtje trgovin ob nedeljah in prednostni vstop v trgovino za ranljive skupine v določenem časovnem razponu, ostro pa nasprotuje minimalni dolžino delovnega časa od 8. do 20. ure, "saj to v praksi za zaposlene pomeni še daljši čas izpostavitve nevarnosti covida-19 in dodatne nadure, ki jih bodo morali oddelati zaposleni v prvi bojni liniji".

Zato zahteva, da se delovni čas omeji do 18. ure oz. se prilagodi lokalnim specifikam, saj da je lahko delovni čas na obrobnih območjih in v manjših krajih še krajši. "Ukrep naj se popravi najkasneje v roku 24 ur od prejema tega poziva, sicer bo Sindikat delavcev trgovine Slovenije svoje člane pozval k stavki tako, da ostanejo doma," so opozorili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .03. 2020 ob  20: 42
vlada si je povišala plače, ni sposobna dobaviti mask, briga jo za samozaposlene, podjetnike, kulturnike, delavce in uvaja vojno stanje v skrbi za svoje poltrone…...
hvala vsem , ki delate in skrbite za soljudi!!!!!!!