SIMPATIZERJI FAŠIZMA V ITALIJANSKI VLADI: Od pozdravov z dvignjeno desnico do preverjanj domofonov v socialnih stanovanjih

Svet

V palači Chigi so v sredo pred novo italijansko premierko Giorgio Meloni prisegli namestniki ministrov in državni podsekretarji. Meloni in njeni zavezniki imajo v vladi in parlamentu nekaj zelo spornih osebnosti, nekatere od njih niso nikoli skrivale svojih simpatij ali naklonjenosti fašističnemu režimu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ignazio La Russa

Med njimi sta predsednik senata Ignazio La Russa, zbiratelj doprsnih kipov diktatorja Benita Mussolinija, ter Claudio Durigon, ki je bil imenovan za podsekretarja na ministrstvu za delo.

Durigon, član Lige Mattea Salvinija, je bil podsekretar za gospodarstvo v vladi Maria Draghija, ko je predlagal preimenovanje parka v kraju Latina južno od Rima, poimenovanem po umorjenih protimafijskih sodnikih Giovanniju Falconeju in Paolu Borsellinu, v park Arnalda Mussolinija, diktatorjevega brata.

Claudio Durigon

Za podsekretarja na ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi Salvini, je bil imenovan Galeazzo Bignami, ki je moral v minulih dneh ponovno odgovarjati na vprašanja zaradi fotografije iz leta 2005, na kateri nosi trak z nacistično svastiko. "Za to sem se že večkrat opravičil," je dejal.

Galeazzo Bignami

Leta 2019 je sicer v videoposnetku, ki je bil v živo predvajan na Facebooku, preverjal domofone v socialnih stanovanjih v središču Bologne, da bi prepoznal najemnike s tujimi imeni.

Giuro.

Objavil/a Augusta Montaruli dne Sreda, 02. november 2022

Na družbenih omrežjih je zaokrožila tudi stara fotografija nove podsekretarke na ministrstvu za visoko šolstvo Auguste Montaruli, na kateri med fašističnim romanjem v Mussolinijevo rojstno mesto Predappio pozdravlja z dvignjeno desnico.

Andrea Delmastro Delle Vedove

Podsekretar na ministrstvu za pravosodje Andrea Delmastro Delle Vedove je leta 2010 na svojem računu na Facebooku objavil sporočilo, v katerem je citiral Leona Degrella, predstavnika katoliške skrajne desnice v Belgiji, ki se je med drugo svetovno vojno pridružil enoti SS, še poroča AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  03 .11. 2022 ob  23: 29
Kje je problem? Cel t.i. demokraticni in svobodni svet danes podpira in oborozuje ukrajinske enote, ki so odkrito in deklarirano nacisticne, pri tem se pa nihce ne zgraza. Niti t.i. levicarjo (tudi pri nas), ki teh ukrajinskih nacisto sploh ne vidijo, niti ko paradirajo z nacisticnimi zastavami in insignijami! Zdaj pa naj bi se sekirali ker so (danes!!) ugotovili, da so v italiji se vedno ljubitelji fasizma?!
Pjero Shriba |  03 .11. 2022 ob  13: 08
Naši domobranci si gotovo grizejo nohte.