SIMONOVIČ ZA ČIMPREJŠNJI KONGRES DESUSA IN SPOROČILO IZ ZAGREBA: Diploma izdana leta 1979 je verodostojna

Slovenija

Poslanec DeSUS Branko Simonovič verjame, da bodo na četrtkovi seji izvršnega odbora stranke dorekli strategijo in vizijo nadaljnjega dela. Po njegovem mnenju je najboljše, da kongres stranke skličejo čim prej, da pridejo do vodstva s polnimi pooblastili in začnejo animirati potencial, ki ga imajo po njegovih ocenah med članstvom.

Razširjeno vodstvo DeSUS, ki ga je po odstopu Karla Erjavca sklical začasni zastopnik stranke Anton Balažek, je minuli teden razpravljalo o stanju v DeSUS. Dogovorili so se o aktivnostih in kratkoročnih ukrepih za konsolidacijo stranke, ki jih bo ta četrtek obravnaval izvršni odbor.

Kot je v izjavi ob robu seje DZ ugotavljal Simonovič, se premiki v stranki še dogajajo. Da bo zapustil poslansko skupino, je minuli teden napovedal poslanec DeSUS Jurij Lep. Nedavno je iz DeSUS v SD prestopil Uroš Prikl, nekdanji poslanec DeSUS. Nekdanji minister za zdravje iz vrst DeSUS Tomaž Gantar pa je pojasnil, da se bo glede morebitnega izstopa iz DeSUS odločil v četrtek na izvršnem odboru.

Simonovič je spomnil, da so relativno velika stranka, imajo čez 190 mestnih in občinskih odborov ter tam veliko znanja. "To najbolj potrebujemo. Pa tudi modrost, da se bomo znali postaviti na noge," je dejal. Na vprašanje, koga vidi na mestu novega predsednika stranke in ali je za to po njegovem mnenju primeren minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, ki tudi po izstopu DeSUS iz vlade ostaja minister, Simonovič ni želel konkretno odgovoriti.

Predvsem pričakuje, da bo nov predsednik znal izkoristiti potencial, modrost in znanje stranke za to, da potegne voz v pravo smer. V četrtek se bodo temeljito pogovorili, kako naprej, je napovedal Simonovič. Ponovil je tudi, da je DeSUS zmerna opozicijska stranka.

Simonovič je sicer moral v minulih dneh dokazovati tudi pristnost svoje izobrazbe. Na spletni strani DZ piše, da ima diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, TV Slovenija pa je v četrtek navajala, da na tej fakulteti zatrjujejo, da pri njih ni diplomiral. Simonovič je v petek zatrdil, da razpolaga z diplomo. 

Po poročanju spletnega portala 24ur so iz Zagreba sporočili, da je Simonovičeva diploma, izdana 14. februarja 1979, verodostojna. Simonovič je na Fakulteti za zunanjo trgovino zaključil prvostopenjski študij komercialne smeri, po programu nekdanje Visoke šole za zunanjo trgovino.

Poslanec je izjavi v DZ ponovil, da ima diplomo in da bo verjetno v prihodnjih dneh sklical novinarsko konferenco, na kateri bo predložil dokumente. "Nedopustno je, da se pri nas to dogaja. Da nekdo poskuša prikazati, kot da zavajaš in si lažnivec, presega vse meje dobrega okusa," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  23 .03. 2021 ob  11: 06
Ke mižerja od stranke.
Najprej zrušijo Rjavca in privlečejo uno Pivčevo.
Nato Pivčeva naredi neverjetem kažin, da so jo iz sramote primorani izključit iz stranke.
Nato pokličejo Rjavca, in mu ti isti poslanci dajo nezaupnico.
Ma kdo pravzaprav vodi to štalo ?
V parlamentu imamo 2,3,4 poslance, ki delajo to kar reče SDS.
Rabijo stečajnega upravitelja ne kongres.
kokodek |  23 .03. 2021 ob  08: 23
zmerna opozicijska stranka, ki podpira marešalota in predvsem svoje poltrone
td |  23 .03. 2021 ob  08: 23
Nedopustno je, da leze v rit jj.
Ištrijan |  22 .03. 2021 ob  21: 51
14
V cem je smisel, da imate vsak drugi teden kogres, zato da ugotovite, da ne obstajate vec?!


Morala zgodbe: kar JJ prime v roke, to unici (SMC, DESUS,...)