SIMONOVIČ NI GLASOVAL V NASPROTJU S SKLEPOM STRANKE: Takšno je pojasnilo poslanske skupine DeSUS

Izola

Poslanec DeSUS Branko Simonovič je z glasovanjem za predlog zakona o dolgotrajni oskrbi na torkovi seji DZ sledil sklepu sveta stranke, so danes pojasnili v poslanski skupini DeSUS. Sklep sveta je namreč ob oceni, da je predlog potreben sprememb, vseboval tudi napoved o vlaganju dopolnil. Ta bo sicer možno vlagati v nadaljnji obravnavi zakona.

Poslanci so v torek s 45 glasovi za in nobenim proti ocenili, da je predlog zakona o dolgotrajni oskrbi primeren za nadaljnjo obravnavo. Šlo je za prvo obravnavo zakona, v več poslanskih skupinah pa so že napovedali, da bodo zakonodajni predlog v nadaljnji obravnavi skušali dopolniti oz. ga spremeniti z dopolnili.

Predlog je podprl tudi poslanec DeSUS Branko Simonovič, četudi svet stranke predlogu zakona ni bil naklonjen. Po seji sveta DeSUS pred dvema tednoma je bilo namreč rečeno, da so člani sveta potrdili sklepe izvršnega odbora, ki je predlagal, da ne podprejo nekaterih predlogov zakona, med drugim zakona o dolgotrajni oskrbi.

A so v poslanski skupini DeSUS danes pojasnili, da je sklep vseboval namero po vlaganju dopolnil na predlog zakona. Sklep se je tako glasil: "Zakon o dolgotrajni oskrbi, zaradi pomanjkljivosti in nedoslednosti na posameznih področjih v besedilu, kot je poslan v državni zbor, je potreben sprememb. V obdobju javne razgrnitve in do sklica delovnih teles DZ bomo pripravili nekatera dopolnila, ki bi prispevala k izboljšanju vsebine zakona. Zato bomo ustanovili začasno strokovno delovno telo, ki pripravi strokovne podlage za oblikovanje dopolnil." Tako je Simonovič glasoval v skladu sklepom sveta stranke, so navedli v poslanski skupini.

Simonovič je sicer že pred sejo DZ napovedal, da bodo v DeSUS "s pozitivno naravnanostjo ter konstruktivno držo" predlog po prvi obravnavi podprli, pa tudi, da bodo vložili ustrezna dopolnila. "Zakon ni ne koalicijski ne opozicijski, je pa izredno pomemben in ne dopušča prostora za kakršenkoli politični prestiž. Zato je prav, da stopimo skupaj in dosežemo konsenz okoli tako pomembnega vprašanja," je pozval.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  27 .10. 2021 ob  21: 30
POLITIČNA KULTURA - II.

Po razviti politični kulturi zakonodajalcev bi se dalo sklepati, da bodo odobrili spodbujanje gradnje najemnih stanovanj, tudi zaradi položaja mladih družin in njihovih enormnih mesečnih stroškov v gospodinjstvu, zlasti zaradi prelakomnosti najemodajalcev. Vprašajte zakaj se je pri nas veliko domačinov preselilo v Trst ali njegovo bližino, saj je postalo bolj prijazno mesto in predvsem cenejše mesto od vseh mest na naši obali. Da ob tem ne govorimo o povečanju cen nepremičnin, kar veliko družin ne zmore, posenej če se ne po svoji krivdi znajde brez zaposlitve.
Glede zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bi ga bilo potrebno čimprej sprejeti, saj so cene domov, posebej za osebe z alzheimerjevo demenco, ki jo je največ, zelo zelo dragi, posebej tudi zato, ker ne upoštevajo pokojnine varovancev, ampak pade vse breme na njihove družine. To, da se nekdo igra že 30 let z državljani in davkoplačevalci, je zelo problematično in glede na ta vidik, si nihče od obstoječih poslancev, ne zasluži našega glasu. V družbi so s takšnimi ukrepi, namesto boljše urejenosti, povzročili samo še večji kaos. To pa je potrebo početi, da lahko še naprej vladajo in gospodarijo na tujem.
Žal se vsakodnevno se opaža, da politične kulture v naši družbi ni več in je poniknila tako globoko, da jo bo zelo težko ponovno najti, vse to pa je bistveno pri našem nadaljnem razvoju. Kako in kaj bodo za teh naših treh desetletij porekli naši zanamci, pa bomo dojeli ko bo že veliko prepozno, da jim bomo pustili zelo opustošeno družbo v vsakem pomenu besede, posebej pa razrušeno in uničeno vse tisto, kar so zgradili in se borili naši pranonoti, nonoti in očetje...
Glede na to, da je Branko Simonovič pa funkciji direktorja v Delfinu v Izoli, funkciji podžupana v Izoli, funkciji poslanca in podpredsednika državnega zbora in predsednika stranke Desus v Izoli, potemtakem bi se lahko v Izoli, že enkrat povprašali, kaj je storil za občane Izole, občine iz katere izhaja...