SILVESTROVANJE V TRSTU: Prepovedan alkohol, steklenice, dežniki, palice za selfije

Trst

V Benetkah, Gorici in Trstu bodo med silvestrovanji omejili prodajo pijač. V Benetkah bo na silvestrovo prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah, v centru Trsta bosta prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah, v Gorici pa ne bo dovoljena uporaba steklenic in pločevink.

Beneški župan Luigi Brugnaro je pred dnevi izdal odredbo za zaščito javne varnosti na silvestrovo. V skladu z njo bo ta dan v trgovinah, barih in na stojnicah prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah. Prepovedano bo tudi uživanje pijač na ulicah. Za kršenje odredbe so predvidene globe od 25 do 500 evrov.

Podobne ukrepe so sprejeli tudi v Trstu. Na osrednjem Trgu enotnosti Italije bo med silvestrovanjem prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah. Prav tako na prizorišču ne bodo dovoljeni dežniki, zložljivi stoli in palice za selfije.

V Gorici pa bo v času silvestrovanja na območju praznovanja prepovedana uporaba steklenih kozarcev in steklenic ter pločevink. Od sobote do torka bo po odredbi, ki jo je izdal goriški župan Rodolfo Ziberna, v občini prepovedana tudi uporaba pirotehničnih izdelkov.

Nadzor nad spoštovanjem prepovedi bodo izvajali policisti, kršitelji bodo tvegali od 100 do 450 evrov globe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  30 .12. 2023 ob  14: 32
Sharia law. Smonpricakovali glede na to, koliko teh muzijev iz kamene dobe uvazamo. GNUS!