SIGURNO JO POZNATE: Ampak v novi vlogi je neprepoznavna (VIDEO)

Svet

Ameriška igralka Renee Zellweger je v novi vlogi v filmu Judy komaj prepoznavna. Iz večne blondinke se je za potrebe biografskega filma o Judy Garland spremenila v kratkolaso rjavolasko, je mogoče videti v napovedniku filma. Film je umeščen v čas zadnjih nastopov ameriške zvezde v Londonu leta 1968, leto kasneje je Judy Garland umrla.

Za Judy Garland (1922-1969) je bilo leto 1968 zelo burno. Psihično in fizično izžeta je bila v sporu z menedžerjem, imela je finančne težave, v tem času je spoznala tudi svojega petega moža, glasbenika Mickeyja Deansa.

Režijo filma Judy je prevzel britanski gledališki režiser Rupert Goold, scenarist je Tom Edge, ob Renee Zellweger pa nastopajo še Jessie Buckley, Rufus Sewell in Michael Gambon, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Judy Garland je kot otrok zaslovela v filmskem muzikalu Čarovnik iz Oza (1939), v katerem je zapela pesem Over the Rainbow. A njena usoda je bila vse prej kot srečna. Življenje nadarjene umetnice so ob vsem blišču zaznamovale številne osebne krize in zasvojenost. Zaradi prevelikega odmerka uspavalnih tablet je umrla v starosti 47 let.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija