SI ŽELITE OKUSITI PRENOVLJENO LINIJO VRHUNSKIH VIN VINAKOPER? Vabljeni na šesti festival Refuscus Mundi!

Koper

Iz kleti Vinakoper prihaja osvežena linija vrhunskih vin Koper. Gre za sveža in razigrana vina, ki jih spremlja sortna aromatika, s poudarkom na svežini, harmoniji in sadni razigranosti. Vse refoške iz kleti Vinakoper, tudi iz linije Koper z novo podobo, boste lahko poskusili v soboto, 8. februarja, od 14. ure dalje v Manziolijevi palači v Izoli, kjer bo potekal šesti festival Refuscus Mundi –  Svet refoška.

'Redesign' je obstoječi liniji dodal več svežine in sodobnosti. Vsa vina v novi preobleki že najdete v prenovljenem vinskem butiku Hiše Refoška v Kopru. Prvi vini, ki sta dobili novo etiketo, sta bili malvazija in refošk.

Na festivalu Refuscus Mundi se bodo s svojimi vini predstavili pridelovalci vin iz sorte refošk, ki uspeva v več vinorodnih okoliših v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Degustacija bo priložnost za srečanje s široko paleto vin različnih slogov ter za globlji vpogled v refoške na vodenih degustacijah in tematskih delavnicah. Glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar bo vodil degustacijo z naslovom 'Vpliv lesa na aromatski profil refoška'.

Število mest za vodene degustacije je omejeno! Za udeležbo na vodenih degustacijah se prijavite po elektronski pošti refuscus@gmail.com.