SI JE VSE SKUPAJ GLADKO IZMISLIL? France Football 'absolutno zanika' navedbe Stareta

Svet

Včeraj smo poročali o tem, da je slovenski novinar Andrej Stare za Slovensko tiskovno agnecijo zatrdil, da je pri objavljenih rezultatih njegovega glasovanja za prejemnika zlate žoge prišlo do napake. Sam naj bi na tretje mesto postavil Lionela Messija, letošnjega dobitnika zlate žoge, vendar so njegovi rezultati glasovanja, ki jih je objavila francoska revija France Football, ki podeljuje nagrado, kazali sledeče: Mbappe, Cristiano Ronaldo, Hazard, Lewandowski in Van Dijk. Kot danes poroča spletna stran Večer, so se v zvezi s tem obrnili na revijo France Football. Tam so jim potrdili, da je vrstni red glasovanja, ki so ga objavili, pravilen.

Urednik France Footballa Pascal Ferre in njegov namestnik Arnaud Tulipier sta Večeru včeraj zvečer odgovorila z SMS-om: "Gospod Stare je dejansko glasoval v vrstnem redu Mbappe, Ronaldo, Hazard, Lewandowski, van Dijk." Dodali so tudi Staretovo glasovnico, ki so jo poslali tudi časniku Ekipa. Pripis pod glasovnico pa se je glasil: "Glasovanje gospoda Stareta, kakor smo ga objavili, je točno. Ni napake, to absolutno zanikamo. Že tako ali tako zadeve večkrat temeljito preverimo, ob vašem povpraševanju smo preverili še enkrat," navaja Večer.

Tudi Ekipa poroča, da so ji pri France Football pokazali originalno elektronsko pošto, s katero je Stare oktobra oddal svoje glasove. In v kateri je na tretje mesto resnično postavil Hazarda, medtem ko o Messiju ni ne duha ne sluha. Elektronskega sporočila zaradi varstva osebnih podatkov, komunikacije in virov ne bodo objavili, so še zapisali pri Ekipi.

Stare je včeraj med drugim izjavil, da je vodji oddelka za zlato žogo pri France Football "že sporočil, da je prišlo do napake. Na tretje mesto sem postavil Lionela Messija in ne Hazarda." A tudi to na France Footballu zanikajo: "Gospod Stare nas ni obvestil o ničemer. Sploh ni stopil v stik z nami," so sporočili Večeru.

Stare je za Slovensko tiskovno agencijo včeraj zatrdil, da je pri njegovem letošnjem glasovanju prišlo do napake. Messija naj bi, kot sam pravi, postavil na tretje mesto, v rezultatih glasovanja pa so pod njegovim imenom zapisani - MbappeCristiano RonaldoHazardLewandowski in Van Dijk. MMC-jevec Toni Gruden je o glasovanju svojega kolega prek Twitterja včeraj sporočil: "Napaka. Stare je dal Messija na 3. mesto, izpadel je Van Dijk, ker se Hazard in Lewandowski premakneta mesto navzdol." 

Kombinacija, za katero naj bi po navedbah Grudna torej glasoval Stare, bi torej bila: Mbappe, Ronaldo, Messi, Hazard, Lewandowski. Na njej bi torej odpadel Virgil van Dijk, ki je bil po glasovih vseh novinarjev drugovrščen, za Messijem. Spomnimo, že v lanskem letu je imel Stare precej ekstravaganten pogled pri glasovanju, ko je iz svoje peterice izpustil Luko Modrića, ki je na koncu dobil zlato žogo. Letos pa je, kot kažejo rezultati revije France Football, izpustil prvouvrščenega Messija. Kot sam trdi, je prišlo do napake, pri čemer naj bi glasoval za Messija, a izpustil drugovrščenega Van Dijka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .12. 2019 ob  09: 34
GROZNO, NEZASLIŠANO !!! MA KOGA, BOLI K...C ZA GLUPE NOGOMETAŠE