SI JE PUTIN PREMISLIL? Navalni naj bi umrl na predvečer njegove izmenjave za ruskega agenta (VIDEO)

Svet

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je bil ubit na predvečer načrtovane izmenjave za agenta ruske obveščevalne službe FSB Vadima Krasikova, ki je zaprt v Nemčiji, je danes zatrdila članica ekipe pokojnega oporečnika. Po njenih navedbah so že dosegli dogovor, a si je ruski predsednik Vladimir Putin nato premislil, poroča medij Politico.

"Navalni bi moral biti v prihodnjih dneh na prostosti, ker smo dosegli odločitev o njegovi zamenjavi," je v danes objavljenem videoposnetku z naslovom 'Zakaj je Putin zdaj ubil Navalnega?' dejala novinarka in zaveznica pokojnega opozicijskega voditelja Marija Pevčih. Po njenih besedah so izmenjavo odobrili, sama pa naj bi potrditev o tem, da je dogovor v zaključni fazi, prejela 15. februarja, dan pred smrtjo Navalnega.

V izmenjavo naj bi bil vključen agent FSB Krasikov, ki so ga leta 2019 v Nemčiji zaprli zaradi umora nekdanjega čečenskega poveljnika v Berlinu, in dva ameriška državljana.

Po njenih besedah si je Putin tik pred izmenjavo premislil, češ da bi kasneje lahko namesto Navalnega ponudil nekoga drugega.

"To je popolnoma nelogično, iracionalno, to je ravnanje norega mafijca. Toda bistvo je, da je Putin pobesnel od sovraštva do Navalnega," je še dejala Pevčih in dodala, da je v pogajanjih kot posrednik sodeloval ruski milijarder Roman Abramovič.

47-letni Aleksej Navalni je umrl 16. februarja med prestajanjem 19-letne kazni v zaporu na skrajnem severu Rusije. Vzrok njegove smrti uradno še ni znan. Številne zahodne države odgovornost za njegovo smrt neposredno pripisujejo Putinu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija