SHOD ALI 'SHOW' PRED VOLITVAMI? SDS pripravlja protest proti politiki vlade

Slovenija

Največja opozicijska stranka SDS danes popoldne na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravlja protestni shod. V stranki so kritični do vlade in trenutnega stanja v državi. Kot so napovedali na družbenih omrežjih, bodo na shodu "vsem, ki uničujejo našo domovino", jasno povedali, da imajo dovolj. Zbrane bo nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša.

"Čas je za novo slovensko pomlad. Slovenija zmore več," so zapisali v vabilu na današnji shod. Janša pa je na slavnostni akademiji ob 35-letnici stranke pred dobrim mesecem dejal, da na shod vabijo vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za prihodnost Slovenije. Spraševal se je, kaj je treba storiti, da bo Slovenija šla v smer, za katero smo glasovali na plebiscitu. Današnji shod je označil za prvo glasno budnico, naslednja pa bo po njegovih besedah 9. junija, ko bodo potekale volitve v Evropski parlament.

Na shod so vabili tudi prek plakatov po Sloveniji, na katerih je pod napisom Dovolj! fotografija predsednika vlade Roberta Goloba, kar je podpredsednik vlade iz vrst Gibanja Svoboda Matej Arčon ocenil kot neprimerno in neokusno. Shod pa sta komentirala tudi predsednica SD Tanja Fajon in minister za delo iz vrst Levice Luka Mesec. Fajon je dejala, da imajo ljudje pravico do izražanja, bi si pa namesto protestov in stavk na ulici želela rešitve za ljudi. Medtem je Mesec ocenil, da ne gre toliko za protest proti vladi kot za mobilizacijo baze SDS za evropske volitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  21 .03. 2024 ob  13: 09
-5
Jaz sem že v Ljubljani...levuhaf fašikomunistična sfukali vas bomo na prafaktorje!
kokodek |  21 .03. 2024 ob  09: 50
haha, kaj Hojs bo na shodu redar s pendrekom, samo prašam....
Martin Kacur |  21 .03. 2024 ob  08: 06
Nisem simpatizer JJ ampak to v kar nas je pripeljala ta vlada je katastrofa. Po volitvah je Golob imel takšno podporo, da bi lahko izpeljal čisto vsako reformo. Žal niso naredili nobene. za slovenske državljane koristne stvari. Skratka nič od nič. Ma prav nič.
Mislim, da bi bilo vredno poskusiti en mandat brez vlade, katere koli.