SEZONA KOPANJA ŠE NI KONČANA? Za Istro napovedujejo tudi do 27 stopinj!

Slovenija

Nenavadne meteorološke razmere v Evropi se nadaljujejo, namesto hladnejšega vremena pa bo indijansko poletje ob koncu meseca še bolj izrazito, piše Istramet.

Temperature zraka se bodo v prihodnjih dneh v hrvaški Istri povzpele do 27 °C. Jutra bodo nekoliko hladnejša, a še daleč od običajnih vrednosti za ta letni čas. Največja odstopanja bodo čez dan predvsem v notranjosti Istre. Temperatura morja, ki je tudi precej toplejša od povprečja, se giblje okoli 20 °C, poroča Glas Istre.

In kakšna je napoved za Slovenijo?

Danes in jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 4 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 18 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Obeti: V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo jasno vreme. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. V višjih legah bo zelo toplo.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vetrovi doteka nad naše kraje v višinah topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah.

Biovreme: Danes in v petek bo vremenski vpliv ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija