ŠESTMINUTNO PRAVILO: Zagotovilo vam bo odličen seks

Trendi

Pri seksu nekateri ogromno časa posvečajo predigri, spet drugi bi najraje takoj prešli 'k bistvu'. Za odličen spolni odnos bi morali slediti tako imenovanemu šestminutnemu pravilu, ki pravi, naj partnerji pred seksom porabijo šest minut za predigro: poljubljanje, crkljanje, božanje …

Tako vsaj trdijo znanstveniki po nedavno opravljeni kanadski študiji, ki je ugotovila, da se večina ljudi po seksu počuti bolje, če je pred samim spolnim aktom za predigro porabila šest minut.

V raziskavi je sodelovalo 1500 Kanadčanov, starih med 18 in 24 let, različnih spolnih usmeritev. Pri udeležencih, ki so upoštevali šestminutno pravilo, je bilo število tistih, ki so bili po spolnem odnosu zadovoljni in potešeni, višje kot pri tistih, ki so predigri posvečali manj ali več kot šest minut. Še večje je bilo zadovoljstvo pri tistih (56 odstotkov moških in 55 odstotkov žensk), ki so šestminutno pravilo upoštevali tudi po spolnem odnosu.

Pogosto pozabimo na pomen povezanosti, ki se zgodi po seksu, in taka tesna povezanost s partnerjem lahko privede do večkratnih spolnih užitkov, je pojasnila profesorica za človeško spolnost z univerze v Guelphu Robin Milhausen. Po njenih besedah si je par najbližje ravno po seksu, ko sta tako moški kot ženska "bolj čustveno dostopna in ranljiva kot običajno".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija