ŠEST POŠKODOVANIH V NESREČI ŠOLSKEGA MINIBUSA: Najstnico helikopter prepeljal v UKC Ljubljana

Kronika

Na cesti Cerkno-Dolenji Novaki se je danes okoli 6.40 zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovalo več mlajših oseb. Zaradi nepravilne smeri vožnje je z vozišča zapeljal minibus, v katerem je bilo poleg 54-letnega voznika še deset potnikov, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po prvih podatkih je 54-letni voznik minibusa, ki je opravljal prevoz šolskih otrok, pripeljal izven desnega in nato blagega levega ovinka na dolg raven in širok del ceste. Z minibusom je zapeljal levo izven ceste, najprej po brežini na gozdno cesto, od tam pa ga je odbilo po gozdni brežini navzdol, kjer je po približno 30 metrih trčil s prednjim delom v večje drevo. Kot so pojasnili na policiji, cesta ni bila spolzka oz. poledenela ali zasnežena.

V nesreči se je poškodovalo šest oseb, trije otroci, voznik minibusa, 66-letni potnik in 18-letna potnica. Vsi so bili predvidoma lažje poškodovani. Po trčenju so se potniki in voznik sami rešili iz avtobusa. Z drugim minibusom so jih odpeljali v Zdravstveni dom Cerkno oz. na reševalno postajo, kjer so jim nudili prvo pomoč. Poškodovano 18-letnico so pozneje s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Tam je sam poiskal zdravniško pomoč tudi poškodovani voznik minibusa, eno od deklic pa so odpeljali na nadaljnji pregled v jeseniško bolnišnico.

Policisti so o dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe, zoper 54-letnega voznika pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija