ŠEST ARETIRANIH V VELIKI AKCIJI V ISTRI: Našli drogo, orožje, denar

Kronika

Uslužbenci hrvaškega Nacionalnega policijskega urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala, reške Službe za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala in istrska policijska uprava so zaključili akcijo, v kateri so razkrinkali kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo droge na območju Istre. V akciji, ki je trajala osem mesecev, so poleg droge zasegli še orožje in denar.

V četrtek so najprej v Reki aretirali 33-letnika, pri katerem so zasegli 410 streliva in več orožja. Preiskava se je nato nadaljevala na območju Pulja, kjer so našli še 5.500 tablet, 400 gramov konoplje, 40 gramov kokaina, digitalne tehtnice, sredstva za komunikacijo in denar. Že prej so kriminalisti zasegli še 5,2 kilograma konoplje, tri grame amfetaminov ter 260 tisoč kun.

Vodja kriminalistične preiskave Goran Rebić je ob tem poudaril, da so z razkritjem kriminalne združbe preprečili, da bi droga prišla do končnih uporabnikov, orožje pa je bilo namenjeno na trg zahodne Evrope. Šest aretiranih pa je osumljenih 12 kaznivih dejanj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija