SERVISER V SNEGU DO PASU GAZIL KILOMETRE, DA BI POPRAVIL ODDAJNIK: Nazadnje se je izgubil in omagal (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 12.30 je enota gorskih reševalcev GRS Tolmin – skupina Ajdovščina prejela klic na pomoč. Na območju Javornika se je izgubil in omagal serviser telekomunikacijskih naprav, ki je na terenu popravljal oddajnik.

Enota gorskih reševalcev iz Ajdovščine je takoj krenila proti močno zasneženem Javorniku nad Vipavsko dolino, klicu na pomoč pa sta se odzvali tudi skupina gorskih reševalcev iz Idrije in GRS reševalna služba – društvo Ljubljana.

Razmere na Javorniku so bile izredno težke. Poleg tega, da je snežilo in je bil sneg zelo globok, ponekod je segal do pasu, je bila tudi megla. Serviser telekomunikacijskih naprav pa je s težkim nahrbtnikom, v katerem je imel vse delovne pripomočke, gazil v globokem snegu tri kilometre, da bi popravil oddajnik.

Reševalne akcije se je udeležilo 19 gorskih reševalcev. S serviserjem so bili ves čas v stiku preko telefona. Našli so ga po dveh urah podhlajenega, izčrpanega in dehidriranega. Dali so mu energijske napitke in ga segreli. Bil je dovolj pri močeh, da je pot v dolino zmogel sam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija