'SERIJSKO KAZNOVANJE' V IZOLI? Znova obtožbe, da redarji samo polnijo proračun

Izola

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila objava Izolana, ki se sprašuje, ali se v izolski občini ne dogaja diskriminacija, ko gre za parkirne dovolilnice in kaznovanje.

Domačin v objavi na Facebooku sprašuje občinska svetnika Evgenija Komljanca in Vasilija Žbogarja, ali so morda svetniki sprejeli novo usmeritev oziroma 'sklep, da se primerno kaznuje (le) Izolane'. Vprašanje je zastavil tudi svetniku Dragu Misleju Mefu. Kot je razbrati iz zapisa, vodja izolskega redarstva na vprašanje, ali gre za diskriminacijo, ni odgovoril oziroma naj bi zatrdil, da nikogar ne diskriminirajo.

Na parkirišču pri izolski cerkvi naj bi namreč število izrečenih kaznih za parkiranje v zadnjem času naraslo. Spomnil je na prometni znak, ki dovoljuje 10-minutno parkiranje za dostavo, v dolžini 2,5 metra levo in desno od znaka, čeprav ni tam niti šole, vrtca, zdravstvenega doma ali drugega javnega zavoda, nobene trgovine ali česarkoli, so samo domačini, ki tam živijo.

Od kdaj velja v Izoli diskriminacija?!? Evgenij in Vasilij, da niste na kakem občinskem svetu mogoče sprejeli kako novo...

Objavil/a Mladen Patajac dne Sreda, 31. julij 2019

"Tam, kjer prej v približno 15 letih prebivalci – da se razumemo – niso bili kaznovani, zdaj padajo kazni, da je veselje," je zapisal Izolan. Ob tem se sprašuje, ali morda poskuša izolski župan Danilo Markočič na ta način popraviti 'finančno sliko' mesta. Kazni za parkiranje naj bi 'deževale' po celi Izoli. Ob tem omenja primer iz Jagodja, kjer so domačinom napisali kazni, avtomobila, ki ni imel izolske registracije, pa naj ne bi oglobili.

Redar naj bi se spravil tudi nad žensko, ki je začasno ustavila avtomobil pri enem od plavajočih pomolov in iz njega jemala stvari, ki jih je želela odnesti na barko.

Ob tem navaja, da je po njegovih informacijah v starem delu mesta 350 parkirnih prostorov, izdanih pa naj bi bilo skoraj 700 modrih obeskov oziroma parkirnih dovolilnic. In nadalje še sprašuje, kako je mogoče, da imajo vozila, ki nimajo izolskih registrskih oznak, ravno tako obešene parkirne dovolilnice.

Komljanca, Žbogarja, župana Markočiča in ostale občinske svetnike zato poziva, naj jasno in glasno povedo, da Izolani, ki niso v mestu več kot teden ali dva, odidejo iz mesta, ker so pač dovolilnice prenosljive, stalni prebivalci pa 'moteči faktor', ki se ga 'serijsko kaznuje'. Kot še pravi, je v zadnjih dneh vsako uro naredil nekaj fotografij in kratkih video posnetkov, iz katerih je razvidno, kdo je bil kaznovan in kdo ni bil. Prav tako je v svoji objavi pozval, da je čas za ureditev težav s parkiranjem, morda tudi s parkirno hišo.

Glede na to, da na delo redarske službe v Izoli že več let leti precej kritik, smo jih prosili za komentar. Vprašali smo jih tudi po podatku, koliko kazni za napačno parkiranje so izdali v letošnjem letu, koliko za prehitro vožnjo in koliko znaša skupna vrednost izdanih glob. Odgovore še čakamo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  03 .08. 2019 ob  11: 04
Naj opozorim še na to, da je izdanih krepkom eč dovolilnic ? A kdo preverja ponarede? Nobeden....torej o čem govorimo?!
ManofSteel |  02 .08. 2019 ob  17: 06
Patajac neanka ne živi pri cerkvi in je prišel pred moj prag delat red?!?!?!?! Majstore za vsako spremembo meni v škodo te bo stalo drago...dej se raje posveti tisti sit hole od ulice tam kjer ti živiš. Turisti in wikendaši te motijo...mene pa motijo kafanđije, ki samo posedavajo i pametujejo kot sa do v komferenčni dvorani. Ne skrbi za moj parking...pred mojim domom. Poskrbi za svojo umazano ulico, da lahko pridem do doma ne da morem pripeljat do tartinijeve ulice, da bi prispel z kolesom domov. Enako velja za tista vozila pri stopnicah v samem vhodu v cerkev. Kaj, ko parkiraš avto ne pomisliš na to, da je norda kak voziček, ki bi se rad pripwljal v sosednjo ulico. Totalno zaparkorajo vhod pred stopniščem kot da so sami....tam ne vidim resarja, da bi kakega domačina kaznoval! Pa bi bilo več kot nujno...malo resa na teh koncih!!!! Na vse zadnje, hočeš parking pred stanovanjem? Kupi si najto z parkiriščem pred parcelo...pa boš đek. Zdaj si le osel
anton |  02 .08. 2019 ob  07: 15
... glede parkiranja po starem mestnem jedru, je moje mnenje, da bi bilo potrebno vsa parkirna mesta ali pa vsaj večino ukiniti in označiti ulice z intervencijsko potjo, pred tem pa zagotoviti parkirno hišo, ki jo izola nujno potrebuje ...
... glefe kaznovanja nepravilno parkiranih vozil, ne glede ali so to domačini ali tujci sledi kazen ...
... red mora biti, zakaj bi "korajzne" izjeme lahko parkirale vsepovsod in zato ostale nekoznavane ...?
... that all falk s ...
anton |  02 .08. 2019 ob  07: 15
... glede parkiranja po starem mestnem jedru, je moje mnenje, da bi bilo potrebno vsa parkirna mesta ali pa vsaj večino ukiniti in označiti ulice z intervencijsko potjo, pred tem pa zagotoviti parkirno hišo, ki jo izola nujno potrebuje ...
... glefe kaznovanja nepravilno parkiranih vozil, ne glede ali so to domačini ali tujci sledi kazen ...
... red mora biti, zakaj bi "korajzne" izjeme lahko parkirale vsepovsod in zato ostale nekoznavane ...?
... that all falk s ...
ManofSteel |  01 .08. 2019 ob  22: 20
Sklepam, da osebek, ki obtožuje zaradi diskriminacije redarje. Je tipičen domačin, ko misli, da je parkirni mesto namenjeno samo njemu lolololol. Najprej, da ti obrazložim, da sta dva dostavna mesta. Eden je tam kjer si omenjal...drugi pa je takoj zraven vhoda doma dva topola in ja doma dva topola tudi rabijo doatavljalce, lokali na svetilniku tudi rabijo dostavljalce, kaz kot s.p. tudi rabim dostavno točko, da lahko poleti kje ustavim za 15-30 min. Torej dostavna točka je več kot nujna. Zanimivo, da se ne buniš za parkirana vozila v ulicah, kjer zaparkirajo celoten vhod skozi ulice. Parkirni prostor za invalide pri zvoniku je najbrź namenjen za tamkajšnjega invalida z črnim mercedezom. Sprašujem se, če sploh je to za kar se izdaja...anyway tam manjka kar nekaj parkirišč za invalide...moj oče nima kje parkirat pa dobi vsake toliko kazen za nepravilno parkiranje celo z invalidsko izkaznico. Vidiš pa se ne bunimo za pristranskost. Menim, da redarji delajo več kot korektno svoje delo. Jaz osebno že leta ne prejemam kazni od njih. Recept? Kupi si skuter in avto koristi samo v nujnih primerih v kolikor je možno. Vsekakor občina Izola bi morala začet gradit parkirno hišo dol pri ladjedelnici. In za vselej zapret ulice za vsa težja prevozna sredstva od avta navzgor! To da se lahko podaja dovolilnice je že vredu. Imamo tudi apartmaje v Izoli...morda bi moral tudi ti razmišljat v tej smeri....ne samo godrnjat.
Lep pozdrav
mente |  01 .08. 2019 ob  14: 24
11
Mi v Kopru placuijemo abonama za parkirat v mkedamsko parkirisce, in sploh ne dobimo prostor kje se parkirat ker so vecinoma zasedeni tujce tablice ke NE in se enkrat potrdim NE placuijejo parkirnino. Marijetica kaj pa delate v hisici? se samo hladite? prosim hodite malo ven je ze dovojl zjutraj okoli 08.00 in boste najdli kar precej avto ker niso placali parkirnino in se to je en avto tam skoraj vec kot en mesec brez tablice in vzame en prostor. Ga boste poglobili?
Vem da je vroce zunaj ampak ob 08.00 zjutraj se lahko da delat in hodit ven pogledat malo avte a ne?
Motoviltz |  01 .08. 2019 ob  14: 00
Diskriminacija gor ali dol.
Še premalo jih kaznujejo, ko se lahko vsako tele spomni in parkira tam kjer ne bi smelo.
Če imate dovolilnico in parkirate tam , kjer je dovoljeno, vas sigurno ne bo nihče kaznoval.


vseved |  01 .08. 2019 ob  13: 54
Sprašujem tega zavednega občana če so kazni namenjene samo tujcem ki ne prebivamo v Izoli ?