ŠEMPETRSKA BOLNIŠNICA ŠE MOČNO V RDEČIH ŠTEVILKAH: Dobaviteljem dolgujejo 8 milijonov

Goriška

Splošna bolnišnica iz Šempetra pri Gorici je lansko leto zaključila s 4,8 milijona evrov izgube, dobaviteljem pa so dolžni okrog osem milijonov evrov, je po včerajšnji seji sveta zavoda povedal direktor bolnišnice Stanislav Rijavec. Sanacijski program, v katerem so šele dobrega pol leta, po njegovih besedah že prinaša pričakovane rezultate.

"Pokazalo se je tudi dobro sodelovanje z ministrstvom, vendar smo ob tem ugotovili, da je mogoče preveč birokracije s tolikšnim številom ukrepov. Zato bomo poskusili te ukrepe optimizirati in jih združiti, da bo vsaj kar se tiče postopkovnega dela manj dela z ukrepi kot takimi in bo raje večji finančni učinek," je povedal Rijavec.

Izguba bolnišnice se v zadnjih mesecih leta ni povečevala, pač pa nekako ohranjajo sedanje stanje, je še poudaril Rijavec. Dolgovi do dobaviteljev pa se žal še vedno povečujejo, na tem področju imajo težave z likvidnostjo. "Tukaj se dnevno poskušamo dogovarjati, z nekaterimi smo odložili plačilne roke. Najdaljši plačilni roki so med 120 in 150 dni. Teoretično pa obstaja tudi bojazen, da kateri izmed dobaviteljev ne bo več želel prodajati svojih izdelkov," je dejal direktor bolnišnice. Vendar so jim dobavitelji pripravljeni pomagati, kar so nekateri tudi pismeno potrdili.

Na seji so spoznali tudi novo v. d. pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege Moniko Kalin Vodopivec, ki so jo z razpisom iskali po odstopu prejšnje. Slednja je po seji povedala, da se v šempetrski bolnišnici še vedno soočajo s pomanjkanjem srednjih in višjih medicinskih sester. Z zadnjim razpisom so jih iskali 24, zaposlili pa so le dve.

Trenutno pomanjkanje ustreznih strokovnih delavcev premagujejo tudi s pomočjo nekdanjih zaposlenih in upokojenih nekdanjih zaposlenih. "Pomanjkanje je še precej bolj opazno v času, ko imamo številne bolniške odsotnosti zaradi obolevanja za gripo in drugimi boleznimi," je povedala Kalin Vodopivčeva in ob tem potožila nad nizko precepljenostjo medicinskega kadra v bolnišnici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija