SEMEDELO 'NAPADAJO' KAČE? V enem dnevu opazili kar dve kači, ena merila meter in pol (FOTO)

Kronika

Včeraj okrog 11.30 je občanka poklicala koprske gasilce in zaprosila za odstranitev kače, ki se je nahajala na Jenkovi ulici v Kopru. Kačo so gasilci uspešno odstranili in jo izpustili v naravno okolje, so nam pojasnili na Gasilski brigadi Koper, kjer pa z več informacijami o tem, za katero vrsto kače je šlo in o njeni dolžini niso razpolagali. Čez nekaj ur so koprski gasilci nato prejeli nov klic občana, ki je prav tako v Semedeli  tokrat v bloku na Veluščkovi ulici  opazil približno meter in pol dolgo kačo. Ta se je gasilcem izmuznila.

Kača, ki je v četrtek popoldne prestrašila stanovalce na Veluščkovi ulici v Kopru.

Kot nam je sporočila bralka, je njen soprog včeraj okoli 14. ure poklical gasilce po tistem, ko je v bloku na Veluščkovi ulici zagledal kačo. Bralka, ki nam je tudi posredovala fotografijo omenjene kače, je pojasnila, da je gasilci niso mogli ujeti, saj naj bi se jim izmuznila in skrila v odprtino v kletnih prostorih. Kot so nam pojasnili koprski gasilci, so po prihodu na kraj med iskanjem odmikali kamenje, medtem pa je kača izpod kamenja ušla in je ni bilo več mogoče najti.

Ko je njen soprog kasneje, okoli 16. ure odhajal iz bloka, naj bi kačo videl na parkiranem avtomobilu. Ali je šlo za isto kačo, kot so jo pred tem poskušali ujeti s pomočjo gasilcev, ni mogel oceniti. Bralka je dodala, da je šlo najverjetneje za črnico, ki ni strupena. 

Kaj storiti, če v bližini domov opazite kačo?

Na telefonski liniji Kačofon  040 322 449 člani omenjenega društva nudijo informacije o domorodnih vrstah kač ter svetujejo, kako postopati, če se kača pojavi v bližini domovanj oziroma zaide v objekt. V nujnih primerih opravljajo intervencije na domovih in kače preselijo v primernejša bivališča.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  25 .05. 2019 ob  03: 12
Sem mislil, da je svet verjetno pred izumrtjem, na srečo ni...Kače so čudovite....Čim več kač, rad jih imam....
vseved |  24 .05. 2019 ob  21: 33
Čudno, da niste napadli župana, ker je kača ušla!