Sejem protipoplavne zaščite

Izola

Ob mesecu požarne varnosti in preventive bo izolska civilna zaščita danes na Manziolijevem trgu priredila sejem protipoplavne zaščite za občane. Med drugim bodo izolski prostovoljni gasilci in enota za reševanje na vodi prikazali skupinsko protipoplavno zaščito ter izvedbo pripravljalnih del za namestitev stalnih sidrišč za protipoplavne baraže.

Na sejmu bodo domačinom sicer predstavili rešitve, izdelke in opremo za zaščito in reševanje in za samozaščito, predstavile pa se bodo tudi vse enote in službe, ki sodelujejo v zaščiti, reševanju in pomoči v izolski občini.

V letošnjem mesecu požarne varnosti in preventive je izolska civilna zaščita sicer izpeljala več aktivnosti z namenom promocije preventive in osveščanja občanov o požarni varnosti, so zapisali na občini.

Na dnevu odprtih vrat gasilskih domov sta se občanom predstavili prostovoljni gasilski društvi z Izole in Kort. Prejšnji teden so izolski gasilci izpeljali vajo evakuacije v občinski stavbi na Sončnem nabrežju in na Lonki izvedli splošni prikaz gašenja, kjer so občani lahko tudi sami poskusili z gasilnikom pogasiti požar.

Ta teden so v okviru učnega procesa za učence višjih razredov osnovnih šol pripravili predavanja na temo preprečevanja in pripravljenosti na naravne in druge nesreče v lastnem okolju. V petek pa so gasilci iz Kort izvedli vajo evakuacije in prikaz začetnega gašenja z gasilnimi aparati na podružnični šoli v Kortah, so še navedli na občini.