SEDEM SKRIVNOSTI SREČNIH LJUDI: Po teh stvareh se razlikujejo od ostalih

Trendi

Če ste se kdaj spraševali, kako živeti bolj srečno in izpolnjeno življenje, imamo sedem načinov, ki vam bodo pri tem v pomoč. Znanstveniki pravijo, da je skrivnost srečnih ljudi ta, da živijo v danem trenutku. Stvari iz preteklosti ne obžalujejo, ker jih ne morejo spremeniti, za vnaprej pa se tudi ne obremenjujejo. 

Poiščite srečo v majhnih stvareh

Raziskave kažejo, da se srečni ljudje navadijo ustaviti in zavestno uživati v majhnih stvareh. Že majhna sprememba v našem vedenju je včasih dovolj, da nam popravi dan. To je lahko tudi samo osvežilna pijača in klepet s prijatelji.

Ustavite se za trenutek in uživajte v osvežilnem okusu, vetriču, soncu in žvrgolenju ptic. Resnično se posvetite temu trenutku in ne spustite ga mimo vas. Takšne majhne trenutke, ki vam bodo narisali nasmeh na obraz, skušajte vnesti v svoj vsakdan čim pogosteje.

Pozabite na "multitasking" in upočasnite tempo

Če se vam zdi, da nenehno nekam hitite ali venomer lovite roke, to pravočasno prepoznajte in upočasnite tempo. Poskrbite za svoje zdravje in psihološko počutje, predvsem pa se naučite postavljati meje. Na vsak predlog ni treba vedno odgovoriti z 'da'.

Namesto, da počnete pet stvari hkrati, se osredotočite na eno naenkrat. Rezultati bodo boljši in tudi vi boste manj obremenjeni.

Bodite hvaležni

Če mislite, da se vam ne dogaja nič lepega, pričnite pisati dnevnik hvaležnosti.

Ljudje imamo pogsoto navado, da se pritožujemo nad nečim, kar nam ni všeč, dobre stvari pa pri tem jemljemo kot samoumevne. S tem dnevnikom boste razvili ritual pozitivnega razmišljanja in ugotovili boste, da je v vsakem dnevu nekaj trenutkov, ki si jih je vredno zapomniti.

Razveselite nekoga z lepo gesto

Ko naredimo nekaj lepega za druge, se tudi sami počutimo bolje. Dovolj je že, če nekomu pokažete, da mislite nanj.

Naredite nekaj lepega zase

Pogosto se zgodi, da imamo sami do sebe največja pričakovanja in da smo najbolj kritični prav do sebe. Kdaj ste nazadnje storili nekaj lepega zase? Ne pozabite nase, razvajajte se s stvarmi ali rituali, ki vas osrečujejo.

Znebite se nepotrebnih reči in občutite olajšanje v minimalizmu

Nehajte shranjevati nepotrebne stvari samo zato, ker mislite, da jih boste nekoč potrebovali. Poskusite živeti minimalistično, kupujte pa samo tisto, kar resnično potrebujete. Tako se boste počutili bolj svobodne, z materialnimi stvarmi pa boste manj obremenjeni. Namesto stvari, zbirajte spomine in trenutke.

V vsakem dnevu poiščite razloge za smeh

Da je smeh pol zdravja, ni samo pregovor. Ko se smejemo, naši možgani pošiljajo signale, ki spodbujajo izločanje endorfina, tako imenovanega hormona sreče. Zato vsak dan poiščite razloge za smeh. Obdajte se z ljudmi, ki vas nasmejijo in spravijo v dobro voljo. Oglejte si svojo najljubšo humoristično serijo ali smešen video. Spomnite se doživetij ali šal, ki vas vedno znova nasmejijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  25 .06. 2021 ob  16: 07
Zivimo v casih kjer nikoli prej ni bilo tolko informacij kot jih je danes,recimo se o kontinentu ki je na drugi strani sveta lahko zves karkoli.
Po vsem kar zves in slisis sem spoznal da ce za pol ure na dan se pretvarjam da sem komik na odru in delam norca iz samega sebe,spim dosti bolj lazje in umirjeno