SEBASTIEN ABRAMOV PRED SODNIKA ZARADI SUMA UMORA 24-LETNICE: Dekle z odrezano roko ponudilo milijon evrov za odpravo pripora

Kronika

Iz Ljubljane, kjer je v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo zaradi odrezane roke, bodo pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Celju pripeljali 29-letnega Sebastiena Abramova. Tam bo zaslišan zaradi suma, da naj bi marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, 24-letno Saro Veber.

Tragični dogodek se je pred dobrimi štirimi leti zgodil v hiši staršev pokojne Vebrove. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, medtem ko je čistil puško.

Okoliščine smrti so policisti ves čas intenzivno preiskovali. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja.

Tako so štiri leta po dogodku celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili, celjsko tožilstvo pa je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Na današnjem zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom celjskega sodišča, ki je sicer zaprto za javnost, bo Abramov podal pisni zagovor, je za STA povedal njegov odvetnik Žiga Podobnik.

Abramov je sicer od 7. marca letos v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo zaradi odrezane roke. Abramov je eden od štirih osumljenih, ki so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica januarja letos domnevno namerno odrezala roko nad zapestjem.

Ljubljansko okrožno sodišče je Abramovu v tej zadevi nazadnje pripor podaljšalo še do 6. avgusta letos. Do takrat je pričakovati, da bo tožilstvo vložilo obtožnico. Abramov in prav tako priprta 21-letnica naj bi po poročanju nekaterih medijev za izpustitev iz pripora najprej ponudila en milijon evrov varščine, po zavrnitvi te ponudbe pa naj bi bila pripravljena plačati še več.

Zoper Abramova sicer teče sodni postopek tudi pred Okrajnim sodiščem v Žalcu, kjer mu sodijo zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Nadaljevanje obravnave v tej zadevi je bilo predvideno za to sredo, 26. junija, a ker je medtem sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb dodelilo novemu sodniku, je bila sredina obravnava preklicana in se bo predvidoma nadaljevala po sodnih počitnicah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  24 .06. 2019 ob  11: 07
Tu pa res pošteno smrdi! Pustimo vse te peripetije okoli zavarovalnic, čudnih tragičnih nesreč itd., ki so že itak same po sebi dovolj... Ampak - EN MILIJON in ŠE VEČ ponujene varščine za opustitev pripora?!!! Kaj vse mora zadaj tej družini...