SEASCAPE 18 ŽE TRETJIČ V PORTOROŽU: Tekmovalo bo 28 jadrnic iz šestih držav (FOTO)

Piran

23. avgusta se bo v Portorožu začelo odprto evropsko prvenstvo (EP) v razredu seascape 18, ki se ga bo udeležilo 28 jadrnic iz šestih držav. Tekmovalo bo tudi 15 slovenskih posadk, med katerimi je tudi nekaj favoritov, so sporočili prireditelji.

Na odprtem evropskem prvenstvu bo letos 28 jadrnic.

Seascape 18 se je rodil prav v Sloveniji, saj sta znamko začela pred več kot desetimi leti razvijati dva slovenska oceanska jadralca Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek. Seascape 18 je najbolj priljubljen med štirimi različnimi modeli teh jadrnic in se uvršča med najhitreje razvijajoče se evropske jadralne razrede. To potrjuje tudi podatek, da so jih izdelali že več kot 500. Jadrnice imajo dobre jadralne lastnosti in veliko jadralskih navdušencev, ki jim še dodatno utrjujejo pot priljubljenosti.

Portorož bo letos EP v tem razredu gostil že tretjič. Organizacijo je prevzel Jadralni klub Pirat Portorož v sodelovanju z YC Portorož in s podporo Marine Portorož, kjer bo flota jadrnic tudi gostovala.

Mitja Margon, gonilna sila regate, predsednik Jadralnega kluba Pirat in zmagovalec prvega evropskega prvenstva Seascape 18, je dejal: "Zadovoljni smo, da je združenje razreda ponovno želelo in zaupalo organizacijo Portorožu. Naša izkušena ekipa bo zagotovo izpeljala prvenstvo na visokem nivoju. Seascape 18 je resda bolj rekreativni razred, a se takih prvenstev udeležujejo odlični jadralci, ki si poleg jadranja želijo še prijetnega druženja in spoznavanja destinacije. To bo že deveto prvenstvo najvišjega nivoja, ki ga organiziramo v Portorožu v zadnjih desetih letih. Za posadke tudi letos pripravljamo spremljevalni program in za popestritev še turnir v odbojki na mivki v sodelovanju z Volley clubom Portorož."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija