SE VAM ZDI, DA OPRAVITE 'VSE DELO'? Znaki sebičnosti 'v postelji'

Trendi

V vsaki romantični zvezi je seks ključen element, vendar se včasih zgodi, da eden od partnerjev ne izpolnjuje potreb drugega. Dobra novica je, da se ta vzorec vedenja lahko spremeni, a najprej je treba pravilno prepoznati znake.

Pomembnost obojestranskega truda

V postelji bi morala oba partnerja enako prispevati k užitkom. Žal mnogi moški kažejo egoistično vedenje, osredotočeno le na lastno zadovoljstvo. Doseganje lastnega vrhunca postane prioriteta, pri tem pa pogosto zanemarijo potrebe svojega partnerja. Priporoča se komunikacijo o seksu in spolnih potrebah za ohranjanje zdravega odnosa. Včasih je koristno poiskati strokovno pomoč terapevtov, še posebej, če se težave vztrajno pojavljajo.

Znaki sebičnosti pri seksu

Vi opravite 'vse delo': Če partner pričakuje oralni seks, ne da bi bil pripravljen ponuditi enako, kaže na njegovo osredotočenost na lastne užitke. Če se partner zanaša na vas, da opravite ves pomemben del za ustvarjanje erotičnega vzdušja, gre za sebičnost.

Brez predigre: Hiter seks je včasih zabaven, a redno izpustiti predigro lahko kaže na osredotočenost zgolj na končni cilj. Zdrav spolni odnos zahteva obojestransko zadovoljstvo in pozornost na potrebe obeh partnerjev, piše Cosmopolitan.

Ignorira vaše želje: Če partner ignorira vaše želje in fantazije, pričakuje pa, da boste izpolnili njegove, kaže na sebičnost. Kakovosten spolni odnos zahteva vzajemno zadovoljstvo in aktivno pozornost obeh strani. Iskren pogovor je ključen za reševanje teh težav.

Jemlje si vso pravico do seksualnih aktivnosti: Če se partner počuti upravičenega do različnih spolnih aktivnosti, ob tem pa zanemarja zadovoljstvo obeh, kaže na sebičnost. Razumevanje in sporazum sta ključna za vzdrževanje zdravega spolnega življenja.

Kako ukrepati glede sebičnega partnerja?

Najboljši pristop je iskren pogovor s partnerjem, da razume, zakaj se njegov spolni užitek ne ujema z vašimi potrebami. Če to ne deluje in ni interesa za komunikacijo ali reševanje, razmislite o strokovni pomoči ali o prekinitvi razmerja.

Sebičnost v postelji ima lahko različne vzroke, vključno s 'strupeno moškostjo,' toksično družinsko dinamiko ali pomanjkanjem zdravega zgleda v preteklosti. S spremembo miselnosti je možno doseči pozitivne spremembe, seveda če si partner tega zares želi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija